- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Abazović iz SAD: Biće iznenađenja

© Flickr / Sputnjiku ustupila Vlada Crne GorePotpredsedni Vlade Crne Gore Dritan Abazović
Potpredsedni Vlade Crne Gore Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
Pratite nas
Potpredsednik crnogorske vlade zadužen za koordinaciju službi bezbednosti Dritan Abazović, koji zajedno sa šefom diplomatije Đorđem Radulovićem, boravi u SAD, poručio je da su progresivne snage dobile otvorenu podršku Vašingtona.
“Čeka nas reformski put. Nema kompromisa sa korupcijom i organizovanim kriminalom, a želimo da vidimo još američkih investicija u Crnoj Gori i u celom Zapadnom Balkanu. Ono što nas očekuje u narednom periodu su iznenađenja. Biće i političkih i ekonomskih iznenađenja, ali u svakom slučaju pozitivnih za Crnu Goru i njene građane”, naveo je Abazović, preneo je portal RTCG.
Ministar Radulović je rekao je da je na svim sastancima Crna Gora dobila dve jasne poruke.
“Poruku podrške Vladi Crne Gore u nastojanju da očuva evroatlantski put zemlje i da postane prva sledeća članica EU, a i svim onim progresivnim snagama koje se za to zalažu”, kazao je Radulović.
Naveo je da, bez obzira na slobodnu interpretaciju pojedinih medija da Crna Gora nema poverenje, kako je rekao, "našeg najvažnijeg saveznika SAD, samo njihovo prisustvo govori o tome da postoji puno poverenje između Crne Gore i SAD".
“Ono što sve nas zabrinjava kao građane je činjenica da kriminal i korupcija predstavljaju opasnost za bezbednost jedne zemlje isto koliko ekstremizam i radikalizam”, kazao je ministar.
Poručio je da jake Crne Gore nema bez jakih institucija koje neće zavisiti niti od jednog pojedinca u njima.
“Institucija koje neće zavisiti od političkih promena. Mi smo dužni da izgradimo upravo takvu Crnu Goru koja će biti dostojna naših očeva i koja će biti vredna života naših pokoljenja”, naveo je Radulović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala