- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ugojio sam se 20 kilograma za tri meseca – i tako je sve počelo“ /video/

© SputnikVladan Babić
Vladan Babić - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
Pratite nas
Vladan Babić, kapiten srpske bokserske reprezentacije, za Sputnjik sport je otkrio da je sasvim slučajno ušao u ring.
Lider srpskog tima koji će poneti zastavu Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Beogradu iskreno je govorio o svojim počecima.
„Postoji poseban razlog, ja sam boksom počeo da se bavim sa 20 godina, tada sam počeo da treniram, verovao ili ne... I kada me ljudi pitaju, da li je kasno... Ja sam se bavio košarkom, doživeo sam povredu i bio sam na štakama, ugojio sam se 20 kilograma za tri meseca...“, naveo je Babić.
Kako navodi srpski kapiten, kao dečak je bio krupan, ali mu nikada nije palo na pamet da će se baviti borilačkim sportom.
„Krenuo sam da treniram, kilaža je krenula da ide na dole. Staneš, pogledaš se u ogledalo, prija ti šta vidiš, pa malo trening po trening... Posle su došli ljudi, posle šest meseci treniranja, pita li me da li želim da boksujem“.
Babića je boksu zadržala činjenica da je bio ubedljiv na startu karijere i da je pobedio u prvih deset mečeva – prekidom.
„Bio je to dodatni stimulans za mene, ali nisam bio svestan kakav me pakao čeka. Iskreno, pobeđivao sam na izgled, za zastrašivanje protivnika. Meč po meč, videlo se da imam srca da uđem u borbu, bez rezervi i razmišljanja, krenuli su ozbiljniji treninzi kasnije i stvarno bih mogao dve knjige da napišem o stvarima sa početka karijere. Sada sam tu gde jesam, težim ka većim uspesima i nadam se da će ovo da bude kruna“, istakao je Babić.
Njegova priča je potpuno drugačija od uobičajenih, kao mali se nije tukao, niti je svesno ulazio u sukobe, ali je, kaže, uvek držao do sebe.
„Nisam bio cvećka, nisam dao na sebe, nije bilo problema sa generacijom i mlađima, ali sam starijima upadao u oči. Što se tiče roditelja, nijednom roditelju nije drago kada mu dete dobije udarac, ali je ovo takav sport, roditelji su svesni da se njihova deca moraju tući, drugačije se to gleda nego fudbal, na primer“, naveo je Babić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala