- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Vašington traži sajber-stručnjaka za rad u Gruziji

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaHaker za kompjuterom
Haker za kompjuterom - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
Pratite nas
Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) planira da zaposli stručnjaka u oblasti digitalne tehnologije i sajber-prostora za svoje predstavništvo u Gruziji. Stručnjak bi, između ostalog, trebalo da promoviše američke prioritete u oblasti sajber-bezbednosti, piše portal RT koji je imao uvid u dokument.
„Viši savetnik za digitalne tehnologije i sajber-prostor rukovodiće naporima USAID-a u Gruziji za realizaciju digitalne strategije i unapređenje prioriteta misije u oblasti sajber-bezbednosti“, navodi se u dokumentu.
Stručnjak treba da pruži stručne konsultacije, kao i da uspostavi partnerske odnose sa odgovarajućim državnim agencijama u Gruziji, privatnim sektorom i civilnim društvom.
U objavi se navodi da će savetnik biti zadužen da nadgleda 15 ugovora za programske aktivnosti u oblastima digitalnog razvoja i sajber-bezbednosti. Njihov budžet će biti približno 15 miliona dolara.
Naglašava se da se na tu poziciju mogu prijaviti državljani Sjedinjenih Američkih Država koji ispunjavaju uslove za dobijanje dozvole za rad u državnoj službi na nivou „najpoverljivijeg“ nivoa.
Ranije je objavljeno da Vašington planira da za Gruziju izdvoji oko 23 miliona dolara za poboljšanje rada vladinih agencija. Podršku mogu da dobiju parlament zemlje, Državna revizorska služba i brojna ministarstva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala