- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Skočile akcije "Alibabe" na vest o dolasku njegovog osnivača u Evropu

© REUTERS / Ruben SprichDirektor kompanije Alibaba Džek Ma na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu
Direktor kompanije Alibaba Džek Ma na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
Pratite nas
Akcije "Alibabe" listirane na berzi u Hongkongu skočile su danas za čak 9,0 posto nakon izveštaja da je osnivač ovog tehnološkog diva Džek Ma oputovao u Evropu i posle vesti o novom čipu za povećanje kapaciteta računarstva u oblaku ove kompanije.
Tokom trgovačkog dana akcije "Alibabe" su se delimično spustile, ali su ipak zaključene u plusu od 6,6 procenata, izveštava Si-En-Bi-Si.
Hongkonški časopis Ist Vik objavio je u utorak, pozivajući se na neimenovane ali poverljive izvore, da je Ma tokom vikenda otputovao u Španiju sa prijateljima milijarderima i poslovnim partnerima na jedrenje.
Kineski dnevni list Saut Čajna Morning Post, koji je u vlasništvu "Alibabe", kasnije je objavio tekst u kojem navodi da je Ma u Španiji na studijskom putovanju vezanom za pitanja životne sredine u oblasti poljoprivrede i tehnologije.
Današnjem rastu cena akcija "Alibabe" doprinela je i vest, objavljena u utorak, da je kompanija lansirala novi čip za servere u nastojanju da poveća svoje mogućnosti računarstva u oblaku.
Računarstvo u oblaku se smatra ključnim segmentom budućeg rasta Alibabe, a trenutno učestvuje sa 8,0 procenata u ukupnim prihodima kompanije.
Kineski div u e-trgovini je saopštio danas da planira da sledeće godine otvori nove data centre u Južnoj Koreji i na Tajlandu kako bi nastavio širenje svog "klaud biznisa" u inostranstvu.
Osnivač „Alibabe“ Džek Ma - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2021
SVET
Kineski milijarder, o kome se dugo ništa nije znalo, na studijskom putovanju u Evropi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala