- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Objavljen snimak: Kako su „suhoji“ oterali američke bombardere iznad Crnog mora /video/

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaLovci Su-30SM
Lovci Su-30SM - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
Pratite nas
Dva ruska lovca Su-30 pratila su iznad Crnog mora dva američka strateška bombardera B-1B koji su leteli prema ruskoj granici, zbog čega su američki piloti promenili kurs, saopštio je Nacionalni centar za odbranu Ministarstva odbrane Rusije.
Kako je precizirano u saopštenju, ruski radari su 19. oktobra otkrili iznad Crnog mora ciljeve koji su se približavali granicama Rusije.
„Radi identifikovanja vazdušnih ciljeva i sprečavanja narušavanja državne granice Rusije, u vazduh su podignuta dva lovca Su-30 iz sastava dežurnih snaga pomorske avijacije i protivvazdušne odbrane Crnomorske flote. Posade ruskih lovaca identifikovale su vazdušne ciljeve kao dva supersonična strateška bombardera američkog vazduhoplovstva B-1B u pratnji dva aviona-cisterne KC-135 i ispratili ih iznad Crnog mora“, saopštio je Centar.
„Nakon što su strani vojni avioni skrenuli sa državne granice Ruske Federacije, ruski lovci su se bezbedno vratili na matični aerodrom. Povrede državne granice Ruske Federacije nisu bile dozvoljene“, zaključuje se u saopštenju.
U Centru su naglasili da je let ruskih aviona izvršen u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala