- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bjelica bacio Lejkerse na kolena! /video/

© REUTERS / Kyle TeradaRasel Vestbruk i Nemanja Bjelica
Rasel Vestbruk i Nemanja Bjelica - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
Pratite nas
Srpski košarkaš Nemanja Bjelica zabeležio je fenomenalnu partiju na zvaničnom debiju za Golden Stejt Voriorse u pobedi protiv Los Anđeles Lejkersa.
Voriorsi su u prvom kolu NBA lige savladali Lejkerse na gostovanju rezultatom 121:114.
Bjelica je imao učinak od 15 poena (6/7 iz igre!), 11 skokova i četiri asistencije, uz po jednu ukradenu i izgubljenu loptu.
Ono što je možda i najviše impresioniralo u statistici je da je Srbin imao +/- od +20, što u prevodu znači da je Golden Stejt nadigrao rivala za 20 poena dok je on bio na parketu, dok nijedan njegov saigrač nije bio bolji od +9.
Voriorsi su tokom većine utakmice jurili prednost rivala i bili čak i u dvocifrenom zaostatku, ali su krajem treće deonice uspeli da preokrenu rezultat.
Napravili su seriju početkom poslednjeg kvartala i majstorski je sačuvali sve do kraja meča.
Najbolji je bio potencijalni MVP Stef Kari sa 21 poenom i po deset skokova i asistencija. Istakao se i Džordan Pul sa 20 poena, Demijon Li je imao 15, dok su po 12 ubacili Andre Iguadala i Endrju Vigins.
Na drugoj strani vukli su Lebron Džejms sa 34 poena, 11 skokova i pet asistencija i Entoni Dejvis sa 33 poena i 11 uhvaćenih lopti.
Rasel Vestbruk je odigrao očajno i na kraju imao osam poena (4/13), pet skokova i četiri asistencije.
U drugoj utakmici večeri aktuelni šampioni Milvoki Baksi su ponovo demonstrirali silu nad Bruklin Netsima u reprizi polufinala Istočne konferencije i odbranili domaći teren sa 127:104.
Iako su se Baksi odlepili na +19 sredinom druge deonice, Netsi su uspeli da na poluvreme odu samo sa -5, ali do kraja meča nikako nisu uspevali da naprave preokret.
Adetokumbo je bio izuzetan sa 32 poena, 14 skokova i sedam asistencija, a pratili su ga Pet Konaton i Kris Midlton sa po 20 poena.
Na drugoj strani je najbolji bio Kevin Durent sa 32 poena, 11 skokova i četiri asistencije. Peti Mils je bi oodličan sa 21 poenom, dok je Džejms Harden postigao 20 poena i dodao po osam asistencija i skokova.
NBA, utorak na sredu:
Milvoki – Bruklin 127:104
Lejkers – Golden Stejt 114:121
Plasman obezedio SofaScore LiveScore
Jokić brani tron, Bogdanović želi iskorak, a „profesor“ je konačno dobio pravu ulogu
„Ludi Srbin“ je „stigao“ u Beograd: „On je jedino što je meni ostalo iz Amerike“ /video/
Trener o Jokićevoj izjavi: Svi su toliko prokleto osetljivi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala