- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Moj otac je bio žrtva kukavičkog napada, ostavili su ga da umre“

© AP Photo / Manu FernandezNavijači pred finale Lige šampiona u Portu
Navijači pred finale Lige šampiona u Portu - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
Pratite nas
Dešavanja pre i posle utakmice Mančester sitija i Briža u istoimenom gradu u trećem kolu Lige šampiona obeležio je sukob navijača. „Moj otac je bio žrtva kukavičkog napada, ostavili su ga da umre“, rekao je sin napadnutog navijača Sitija.
Jedan Belgijanac po imenu Gvido, inače navijač Mančester sitija iz Belgije i deo tamošnje navijačke grupe engleskog kluba, napadnut je dok se vraćao sa utakmice.
Siti je razbio Briž rezultatom 5:1, što je bio glavni razlog gneva belgijskih navijača, koji nisu imali milosti prema sunarodniku.
Kako su preneli svetski mediji, oni su navijaču Građana oteli šal sa vrata, a kada je pokušao da ga vrati dobio je jak udarac u glavu, izjavio je njegov sin Jurgen.
Dalje se navodi da je Gvido izgubio svest i da je prebačen u lokalnu bolnicu u Gentu.
„Moj otac je bio žrtva kukavičkog napada na stanici u Drugenu zbog šala Sitija. Nadamo se da će počinioci biti pronađeni i kažnjeni. Bili smo u celoj Evropi i u Engleskoj i nigde nismo doživeli agresiju. Ali jednom se pojavite u Belgiji i odmah pokušaju da vas ubiju. Tata, nastavi da se boriš“, naveo je na društvenim mrežama njegov sin Jurgen.
On je objasnio da je njegov otac čekao prijatelje kada je napadnut, a da su ga počinioci dela „ostavili da umre“ kada su ga udarili u glavu i videli da se onesvestio.
Fudbalski klub Briž je osudio napad na navijača Sitija.
„Bili smo užasnuti kada smo saznali da je navijač Sitija, koji je prethodno bio napadnut na Jan Brejdel stadionu, napadnut na parkingu u Drongenu. Klub Briž osuđuje sve kriminalne radnje i na stadionu, ali i van njega, i poziva na toleranciju. Molićemo se za porodicu i prijatelje ovog navijača Mančester sitija“, navedeno je u saopštenju.
Slična reakcija stigla je i iz Mančestera.
„Svi u Mančester sitiju su šokirani i tužni zbog napada na jednog našeg navijača posle utakmice Lige šampiona u Brižu. Trenutno sarađujemo sa ljudima iz Kluba Briž, kao i belgijskom i mančesterskom policijom, kako bismo dobili više informacija. Porodica i prijatelji našeg belgijskog navijača, koji je i dalje u bolnici, biće nam u mislima“, navedeno je.
Legendarni srpski golman Dragan Pantelić - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
SPORT
Preminuo Dragan Pantelić
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2021
SPORT
Neverovatno – Srbina vređali ljudi kojima donosi sreću /video/
Tomas Souček - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2021
SPORT
Krv je bila svuda: „Ne brinite, živ sam“ /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala