- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Američki mediji ponovo omalovažavaju – koga, ako ne Srbina

© REUTERS / Isaiah J. DowningNikola Jokić MVP
Nikola Jokić MVP - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
Pratite nas
Pre nego što je nova sezona počela, pre nego što je Nikola Jokić prvi put istrčao na teren, omalovažavanje i nipodaštavanje srpskog košarkaša od strane američkih medija već je počelo. Nova sezona, ali ništa novo – naciljali su „laku metu“.
Nikola Jokić je protekle godine više nego zasluženo osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone, beležeći 26,4 poena, 10,8 skokova, 8,3 asistencije i 1,3 ukradene lopte po meču.
Iako je bio ispred svih u trci za MVP nagradom, ne samo iz statističkih već i brojnih drugih razloga, to američki mediji tada nikako nisu mogli da prihvate.
Često su „izmišljali“ druge MVP kandidate i posvećivali im neuporedivo više pažnje nego Jokiću, ali, na kraju – uzalud. Srbin je postao MVP i nastavio evropsku dominaciju.
To, ipak, nije donelo momku iz Sombora poštovanje koje zaslužuje od određenog dela američkih medija, pa je nepoštovanje i nipodaštavanje krenulo i pre nego što je nova sezona počela, a Jokić je ostao „laka meta“ – jer ga u potpunosti ne zanima šta oni imaju da kažu o njemu.
NBA liga krenula je ponovo da se igra u noći između utorka i srede, a na parketu su bili Bruklin Netsi i Milvoki Baksi, odnosno El-Ej Lejkersi i Golden Stejt Voriorsi.
Jokića nije bilo, ali jeste Janisa Adetokumba, kojem je čuvena medijska kuća „Ti-En-Ti“ poklonila Jokićevu nagradu za MVP-a, pa nedugo zatim izbrisala objavu sa društvenih mreža.
Da li su iz pomenutog medija zaboravili na prošlu sezonu i Jokićevu dominaciju, ili su pomešali ko je osvojio MVP regularnog dela sezone a ko finala, verovatno nikada nećemo saznati.
Ovaj gaf, verovali ili ne, nije bio najveći koji su američki mediji napravili pred početak NBA sezone, u kojoj ćemo Jokića gledati u noći između srede i četvrtka u duelu Denvera i Finiksa.
Naime, novinar Majkl Vilbon – čovek koji vodi emisiju u kojoj mu je, pored ostalog, posao da priča o NBA – skoro osam godina nakon što je Jokić draftovan i dalje ne zna kako se on zove.
Đoković je imao više od šest asistencija po utakmici“, izjavio je Vilbon misleića na Jokića, kojeg je iskoristio kako bi objasnio da to čak i on može, kritikujući Kajrija Irvinga.
U međuvremenu, na treningu Denvera stvari su izgledale neuporedivo drugačije.
Sem onih posvećenih Nagetsima, ostali mediji nisu preterano obratili pažnju na to šta se dešava u Koloradu, kao ni u životu Nikole Jokića, koji je nedavno dobio dete.
I dok je na treningu Filadelfija 76ersa trener Dok Rivers izbacio Bena Simonsa sa terena i poslao ga kući, te ga ekipa suspendovala na jednu utakmicu i oduzela mu sav novac koji je dosad od početka sezone trebalo da napravi...
U Denveru se pričalo o – menjanju pelena.
„Pokušao sam da ih promenim, ali... Napravio sam... Nered. Hajde tako da kažemo“, bila je jedna o tema o kojoj su novinari pričali sa Nikolom, ali i o kojoj je on pričao sa šefom stručnog štaba svoje ekipe Majklom Melounom.
Došlo se i do priče o tome kako se Jokić oseća kao aktuelni MVP i da li razmišlja o pokušaju da odbrani epitet najboljeg na planeti.
Novinar, međutim, nije ni stigao da završi pitanje, pošto je Jokić „uleteo“ da brže-bolje odgovori.
„Brate, to me bukvalno uopšte ne zanima. Iskreno“.
Trener o Jokićevoj izjavi: Svi su toliko prokleto osetljivi
„Ludi Srbin“ je „stigao“ u Beograd: „On je jedino što je meni ostalo iz Amerike“ /video/
Američki novinar šokirao: Jokić nije najbolji centar na svetu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala