- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Šef Pentagona: SAD nastavljaju da podržavaju Ukrajinu po pitanju bezbednosti na Crnom moru

© AP Photo / Shakh AivazovMinistar odbrane SAD Lojd Ostin
Ministar odbrane SAD Lojd Ostin - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države će nastaviti da podržavaju Ukrajinu u osiguravanju bezbednosti u crnomorskom regionu, izjavio je šef Pentagona Lojd Ostin.
„Možete računati da ćemo nastaviti sa našom podrškom. Ovaj (crnomorski) region za nas je veoma važan. Nastavićemo da podržavamo naše partnere u osiguravanju bezbednosti u ovom regionu“, rekao je Ostin nakon razgovora sa ukrajinskim ministrom odbrane.
Nakon dolaska u Kijev Ostin je u utorak izjavio da u okviru svoje posete želi da izrazi posvećenost Sjedinjenih Američkih Država jačanju sposobnosti Ukrajine da obuzdava rusku agresiju.
„Ovde sam da bih potvrdio našu nepokolebljivu podršku suverenitetu, teritorijalnom integritetu Ukrajine i evroatlantskim težnjama i izrazio svoju posvećenost jačanju sposobnosti Ukrajine da obuzdava dalju agresiju Rusije“, napisao je američki ministar odbrane na Tviteru.
Pentagon je ranije saopštio da će Ostin tokom posete Ukrajini, Gruziji i Rumuniji razgovarati o bezbednosti Crnog mora, a takođe da namerava da navede da su vrata NATO-a otvorena za Gruziju i Ukrajinu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala