- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija uvodi nove mere protiv korone: Poslodavci dužni da 30 odsto zaposlenih pošalju na rad od kuće

© Foto : Pixabayrad od kuće
rad od kuće - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2021
Pratite nas
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin objavio je nove mere protiv širenja infekcije korona virusa i naložio poslodavcima da su dužni 30 odsto zaposlenih da pošalju na rad od kuće.
Kako je precizirao, te mere će biti na snazi od 25. oktobra do 25. februara naredne godine.

„Svi poslodavci su dužni da 30 odsto ukupnog broja zaposlenih pošalju na rad od kuće“, istakao je.

Prema rečima Sobjanjina, ove mere se neće primenjivati na zaposlene u državnim firmama „Rosatom“ i „Roskosmos“, kao i pojedinih drugih strateških oblasti.
Takođe, svi građani Moskve stariji od 60 godina i hronični bolesnici dužni su da ostanu u samoizolaciji u svom stanu ili u vikendici, ali će im biti omogućena šetnja na svežem vazduhu.
Sobjanjin je dodao i da se ove mere ne odnose na one koji su preležali kovid ili koji su se vakcinisali u proteklih šest meseci.
Kazao je i da trenutna situacija jako liči na isti period prošle godine kada se Rusija suočila sa pikom infekcije.
Takođe, potpredsednica vlade Tatjana Golikova iznela je predlog predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da se nedelja od 30. oktobra do 7. novembra proglasi za neradnu.
Prema poslednjem preseku stanja, u Rusiji je za protekla 24 časa potvrđeno 33.740 slučajeva korona virusa, a umrlo je 1.015 pacijenata.

Nove kovid mere neće uticati na rad Putina

Povodom novih mera koje su uvedene u Moskvi oglasio se portparol Kremlja Dmitrij Peskov koji je rekao da se one neće odraziti na rad ruskog predsednika Vladimira Putina.

„Nikakva ograničenja ne utiču na rad predsednika, tim pre što smo već navikli na rad u uslovima pandemije“, rekao je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala