- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Puškov o spremnosti NATO-a za dijalog: Kada sazreju, razmislićemo o tome

© Sputnik / Vladimir TrefilovRuski senator Aleksej Puškov
Ruski senator Aleksej Puškov - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2021
Pratite nas
Ruski senator Aleksej Puškov kritikovao je izjavu portparola NATO-a Oane Lungesku da je Alijansa, nakon odluke Rusije da obustavi rad misija u Moskvi, otvorena za dijalog.
„Portparolka NATO-a je ponovo izjavila da je Alijansa spremna za dijalog i nakon zatvaranja misija. Opet prazne reči... Ova spremnost izgleda ovako: zapadne zemlje uvode sankcije, dva puta smanjuju misiju Rusije u NATO -u, prekidaju vojni dijalog, šalju trupe u baltičke zemlje na granicu sa Rusijom, a mornaricu – na Crno more, isporučuju Ukrajini oružje i uz sve to žarko žele da ‘vode dijalog’. Naravno, sa pozicije sile – drugim rečima, kada NATO diktira uslove“, napisao je Puškov na svom kanalu na Telegramu.
Međutim, prema rečima političara, to liči na diktat. Puškov je naglasio da je takav dijalog neprihvatljiv za Rusiju. Senator je primetio da je u ovim uslovima obustava rada ruske misije u Briselu logičan korak.
„Kada sazreju za pravi, a ne lažni dijalog – razmislićemo o tome“, zaključio je on.
Lungesku je u utorak istakla da je Severnoatlantska alijansa spremna za dijalog sa Moskvom, uključujući i preko Saveta Rusija-NATO.
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da Moskva od 1. novembra, kao odgovor na oduzimanje akreditacija za osmoro saradnika ruske Misije pri Alijansi, obustavlja rad svog stalnog predstavništva pri NATO-u, kao i glavnog vojnog predstavnika.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala