- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Objavljen snimak uhapšenog za ubistvo britanskog političara /video/

© AP Photo / Aaron ChownBritanski poslanik Dejvid Ejms je više puta izboden nožem za vreme sastanka sa biračima u Metodističkoj crkvi
Britanski poslanik Dejvid Ejms je više puta izboden nožem za vreme sastanka sa biračima u Metodističkoj crkvi - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2021
Pratite nas
Televizija Skaj njuz objavila je snimak nadzorne kamere koja je snimila uhapšenog za ubistvo konzervativnog britanskog poslanika Dejvida Ejmsa.
Na snimku se vidi, kako prenosi Skaj njuz, Ali Harbi Ali, 25-godišnji britanski državljanin somalijskog porekla, koji je osumnjičen da je Ejmsa ubio nožem.
Harbi Ali, kako se vidi na snimku nadzorne kamere, hoda ulicom u zelenoj jakni i nosi naočare i ranac na desnom ramenu.
Alija je snimila nadzorna kamera iz obližnje prodavnice, a sumnja se da je u trenutku kada je snimljen išao prema železničkoj stanici Gospel Oak.
Navodi se da je snimljen u petak ujutro, nekoliko sati pre ubistva.
Ali je živeo nedaleko od crkve u kojoj je ubijen britanski poslanik, a policija sada pokušava da utvrdi sve okolnosti ubistva, kao i šta se događalo u satima pre samog čina.
Dejvid Ejms je više puta izboden nožem nešto posle podneva za vreme sastanka sa biračima u Metodističkoj crkvi u Li-on-Siju.
Policija Velike Britanije je ovo ubistvo proglasila terorističkim činom, a Harbi Ali je uhapšen odmah nakon napada na licu mesta.
Dejvid Ejms - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2021
SVET
Policija: Ubistvo britanskog poslanika teroristički napad
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala