- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Testiranje hipersoničnog oružja u Kini ne predstavlja pretnju za Rusiju

© Foto : Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaHipersonična raketa "Kinžal"
Hipersonična raketa Kinžal - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2021
Pratite nas
Kremlj smatra da Moskva testiranjem hipersoničnog oružja ne krši svoje obaveze o kontroli naoružanja, a testiranje hipersoničnog oružja u Kini ne predstavlja pretnju za Rusiju.
„Rusija ni na koji način ne prevazilazi okvire svojih međunarodnih obaveza u oblasti kontrole naoružanja i preduzima mere koje imaju za cilj obezbeđivanje njene bezbednosti u svetlu dejstava koje preduzimaju Sjedinjene Američke Države u okviru programa za protivraketnu odbranu“, rekao je Peskov, komentarišući zabrinutost SAD zbog testiranja hipersoničnog oružja u Rusiji.
„Ovde se sve radi transparentno i iz jasnih razloga“, rekao je Peskov.
Upitan da li je Rusija zabrinuta zbog ispitivanja hipersoničnog oružja u Kini, Peskov je rekao da nije.
„Imamo partnerske odnose sa Kinom, Kina razvija svoje oružane snage, sisteme naoružanja, takođe bez prekoračenja međunarodnih obaveza“, zaključio je portparol.
Britanski list „Fajnenšel tajms“ je, pozivajući se na nekoliko neimenovanih izvora, objavio da je Kina u avgustu testirala nove svemirske sposobnosti sa hipersoničnom raketom u orbiti, kao i da je to iznenadilo američke obaveštajne službe. Kasnije je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Žao Liđijan demantovao ove navode i rekao da je u pitanju bila proba svemirske letelice.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala