- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Japan: Pratimo ruske i kineske brodove

© Sputnik / Vasiliй Batanov / Uđi u bazu fotografijaBrodovi Crnomorske flote Rusije
Brodovi Crnomorske flote Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2021
Pratite nas
Vlada Japana prati akcije ruskih i kineskih ratnih brodova koji učestvuju u zajedničkim vojnim vežbama u Japanskom moru, izjavio je zamenik glavnog sekretara kabineta japanskog premijera Jošihiko Isozaki.

„Zabeležili smo 18. oktobra prolazak 10 kineskih i ruskih brodova koji su se kretali kroz moreuz Cugaru od Japanskog mora prema Tihom okeanu. Pet brodova je pripadalo Rusiji, a pet Kini. Ovakve akcije su prvi put zabeležene“, naglasio je on.

Isozaki je naveo da vlada Japana nastavlja da i dalje da prati ruske i kineske brodove.
Ranije je Ministarstvo Japana izjavilo da je prolazak brodova Ratne mornarice Rusije i Kine u skladu sa međunarodnim normama i da nisu narušene granice.
Zajedničke rusko-kineske vojne vežbe „Pomorska saradnja 2021“ trajale su 14-17. oktobra u Japanskom moru, saopštila je pres služba Istočnog vojnog okruga Pacifičke flote Rusije. Održano je više od 20 različitih vežbi, a mornari su radili na zajedničkim taktikama manevrisanja i na organizaciji komunikacije.
Zajedničke vežbe Rusije i Kine prvi put su održane u avgustu 2005. godine. Od 2012. godine se svake godine održavaju specijalizovane pomorske vežbe Morska interakcija čiji je cilj jačanje borbene gotovosti Rusije i Kine sa ciljem zajedničkog suočavanja pretnjama na moru. Tokom 2020. godine vežbe se nisu održale zbog pandemije virusa korona.
Brodovi ruske Crnomorske flote - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2021
RUSIJA
Na Krimu održane vežbe sa više od 40 brodova Crnomorske flote
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala