- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Posle Đokovića – „eksplozija“!

© SARAH STIERNovak Đoković i Talon Grikspor na US openu 2021.
Novak Đoković i Talon Grikspor na US openu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2021
Pratite nas
Malo poznati holandski teniser Talon Grikspor iza sebe ima najbolje tri nedelje u životu, barem što se profesionalne karijere tiče, a sve je krenulo od poraza od Novaka Đokovića na US openu, pošto je nakon toga osvojio tri turnira u nizu i postavio rekord.
Grikspor je 3. septembra ove godine izgubio od Đokovića u drugom kolu US opena, ali odigrao sasvim solidan meč u kojem je osvojio sedam gemova, što nije toliko malo kada se uzme u obzir protiv koga je igrao.
Nakon toga je usledila pauza od skoro dve nedelje, pa pobeda u Dejvis kupu protiv Urugvaja. Kada je tada savladao Martina Kuevasa ni sam Grikspor verovatno nije očekivao da će to biti prvi trijumf od 16 u nizu u naredne tri nedelje.
Grikspor je zatim osvojio čelendžer u Mursiji, a zatim se preselio u Italiju gde je osvojio i prvo i drugo izdanje turnira u Napulju, vezavši 15 pobeda uz samo pet izgubljenih setova.
To ne samo da mu je donelo novac i ATP bodove, već i renking karijere, pa se od ovog ponedeljka nalazi na 89. poziciji, što će mu doneti bolje pozicije pred turnire iz serije 250, 500, pa i kvalifikacije za Masterse, te potencijalno direktan plasman na grend slemove.
Dvadesetpetogodišnji Holanđanin se plasmanom u Top 100 pridružio sledećim igračima koji su to uspeli da izvedu ove sezone: Botik van de Sandšulp, Dženson Bruksbi, Benžaman Bonzi, Brendon Nakašima, Artur Rinderne, Karlos Aklaras, Lorenco Museti, Aslan Karacev i Sebastijan Korda.
Griksporu treći čelendžer u nizu nije doneo samo treću titulu iz ove kategorije tekuće sezone, već ukupno šestu, pošto je ranije tokom godine bio najbolji i u Pragu, Amersfortu i Bratislavi.
Time je izjednačio rekord od šest čelendžer titula u jednoj sezoni, a pošto je do kraja 2021. ostalo još nekoliko meseci, vrlo je moguće da će uskoro postati apsolutni rekorder.
Vredi istaći i da su sva tri čelendžera koja je „vezao“ bila igrana na šljaci, od zvučnijih imena koja je imao za protivnike savladao je Roberta Karbaljesa Baenu, Stefana Travalju, Blaža Rolu, našeg Miljana Zekića...
Australijski ministar (in)direktno uputio apel Đokoviću
Nadal na ivici: „Ne znam kada ću ponovo igrati tenis“
Medvedev doneo nove dobre vesti Đokoviću
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala