- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nemački ministar: Odnosi sa Rusijom se zakomplikovali

© Sputnik / Lola ĐorđevićHajko Mas
Hajko Mas - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2021
Pratite nas
Odnosi sa Rusijom postali su još komplikovaniji nakon objave Moskve da zatvara misiju u NATO-u, izjavio je ministar spoljnih poslova Nemačke Hajko Mas.
„To komplikuje stvari, a one su već bile komplikovane. Nemačka je u okviru NATO-a tražila dijalog sa Rusijom“, rekao je Mas novinarima nakon sastanka ministara spoljnih poslova Evropske unije, dodajući da je Rusija ranije izrazila spremnost za pregovore.
Mas je podsetio i da je Alijansa potvrdila spremnost za dijalog pozivajući na Savet Rusija-NATO.
„Spremni smo za dijalog, ali moramo više uzeti u obzir da Rusija očigledno nije spremna. Ova odluka je više nego žalosna“, konstatovao je Mas.
Ministar je napomenuo da će ova odluka Moskve „produžiti ledeno doba“ u odnosima između Rusije i NATO-a. On je istako da je, budući da se NATO bavi bezbednosnim pitanjima, odluka Rusije „veoma neprikladna“ i da će „ozbiljno zakomplikovati“ odnose.
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da Moskva od 1. novembra, kao odgovor na oduzimanje akreditacija za osmoro saradnika ruske Misije pri Alijansi, obustavlja rad svog stalnog predstavništva pri NATO-u, kao i glavnog vojnog predstavnika.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2021
RUSIJA
Rusija: Jedan od ambasadora članica NATO-a može da preuzme ulogu veze sa Moskvom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala