- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Na Krimu održane vežbe sa više od 40 brodova Crnomorske flote

© Zoran ŠaponjićBrodovi ruske Crnomorske flote
Brodovi ruske Crnomorske flote - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2021
Pratite nas
Vežbe sa učešćem više od 40 brodova i čamaca Crnomorske flote su održane na jugu Rusije, saopštila je ruska Crnomorska flota.

„Posade više od 40 brodova i čamaca Crnomorske flote su učestvovale u velikim vežbama sa vojskom Južnog vojnog okruga na poligonu Opuk na Krimu“, navodi se u saopštenju.

U okviru vežbi kopnena vojska je radila na protivdiverzionoj odbrani obale, borila se sa jurišnim grupama na moru i desantima vojske sa brodova.
Kako bi se omogućio desant na obalu, raketna krstarica „Moskva“, fregata „Admiral Grigorovič“, mali raketni brod „Ingušetija“ i raketni brodovi „Naberežnie Čelni“ i „R-60“, potisnuli su obalsku odbranu projektilima i artiljerijom sa brodova. Avioni operativno-tehničke i morske avijacije su za to vreme gađali pozicije „neprijatelja“.
Desant morske pešadije sa tehnikom je bio iz velikih desantnih brodova „Saratov“, „Novočerkask“ i „Cezar Kunikov“. Vojnici su proveravali pogođene ciljeve dronovima „Forpost“ i „Orlan 10“.
Vežbe su održane i okviru redovne provere snaga Južnog vojnog okruga kojima rukovodi general armije Aleksandar Dvornikov.
Ruska flota - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2021
RUSIJA
Rusija udvostručila broj brodova u svetskim okeanima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala