- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarski Atlantski savet: Srbija i Rusija vežbaju odgovor na zamišljeni napad iz Bugarske

© Sputnik / Lola Đorđević Artiljerijsko-raketni sistem za protivvaduhoplovna dejstva „Pancir S1“
Artiljerijsko-raketni sistem za protivvaduhoplovna dejstva „Pancir S1“  - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2021
Pratite nas
Učesnici rusko-srpskih vojnih vežbi odrađivali su moguća dejstva kao odgovor na napad Bugarske ili druge zemlje NATO-a, saopštio je Atlantski savet Bugarske komentarišući vežbe koje se održavaju u srpskoj vazduhoplovnoj bazi Batajnica.
„Najverovatnije je zamišljeni napad dolazio iz Bugarske ili druge zemlje NATO-a“, navodi se u saopštenju Saveta na Fejsbuku.
Organizacija ističe da Srbija ne bi trebalo da očekuje napad iz Bugarske koja joj omogućava da koristi njenu teritoriju za isporuku naoružanja iz Rusije.
„Zašto očekuju napad iz Bugarske? Zar prave od nas budale? Ili nas odavno smatraju takvima? Zar Bugarska nije ista ona zemlja koja redovno propušta rusko oružje kroz svoj vazdušni prostor u pravcu Srbije?“, pita Atlantski savet.
Podsećamo, ovo nije prvi put da Atlantski savet komentariše održavanje vojnih vežbi „Slovenski štit“. Organizacija je 2019. godine kritikovala bugarsko Ministarstv odbrane koje je dozvolilo prelazak ruskih sistema S-400 preko Bugarske. Kako su tada pretpostavili u organizaciji, Rusija bi mogla da planira stvaranje sopstvene vazduhoplovne baze u Srbiji.
Pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Oružanih snaga Ruske Federacije uspešno su priveli kraju vežbe „Slovenski štit 2021“ i „BARS 2021“, koje su prošle nedelje realizovane u Srbiji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala