Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ubedljiva pobeda Srpske liste

© AP Photo / Darko VojinovicGlasačko mesto u Kosovskoj Mitrovici za lokalne izbore na Kosovu i Metohiji
Glasačko mesto u Kosovskoj Mitrovici za lokalne izbore na Kosovu i Metohiji - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2021
Pratite nas
Srpska lista osvojila je 100 odsto glasova na izborima za odbornike Skupštine opštine Severna Mitrovica, objavljeno je na sajtu Centralne izborne komisije. Odnela je pobedu i u drugim mestima.
Na osnovu devet odsto obrađenih glasova, u Severnoj Mitrovici kandidat Srpske liste Milan Radojević osvojio je 82,85 odsto glasova.
U Ranilugu, na osnovu 50 odsto obrađenih birača, kandidatkinja SL Katarina Ristić Ilić ima 100 odsto glasova. Štrpce – obrađeno 13,7 odsto glasova, Dalibor Jevtić iz SL 53,20 odsto.
Zoran Todić iz SL na osnovu pet odsto prebrojanih glasova ima 95 odsto.
Ljiljana Šubarić iz Srpske liste ubedljivo vodi u Gračanici. CIK je na osnovu pet odsto obrađenog materijala saopštio da ona ima 83,07, a Branimir Stojanović 16,93 odsto.
U Partešu je obrađeno 24,30 odsto glasova. Najviše osvojenih glasova na tom uzorku ima Dragan Petković iz SL-81,14 odsto.

Rakić proglasio pobedu Srpske liste u svih 10 opština

Kandidati Srpske liste su na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom, saopštio je večeras predsednik Srpske liste Goran Rakić.
„Pored svih pritisaka na naš narod, na današnjim izborima pokazali smo snagu, jedinstvo i slogu“, istakao je Rakić na konferenciji za medije i dodao da je srpski narod na ovim izborima poslušao poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića i rekordnom izlaznošću dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima.
Rakić je zahvalio građanima, pre svega na severu KiM, naročito u Severnoj Mitrovici, gde su, istakao je, ostvareni apsolutno najbolji rezultati do sada.
Kako je dodao, prema preliminarnim podacima u Severnoj Mitrovici Milan Radojević osvojio je više od 10.776 glasova.
„U opštini Gračanica, gde su građani pokazali visok stepen odgovornosti, naša kandidatkinja Ljiljana Šubarić, osvojila je oko četiri puta više glasova od svog protivkandidata“, rekao je Rakić i dodao da su to preliminarni podaci.
Rakić je rekao i da je SL posle upada jedinica ROSU na sever KiM razmatrala mogućnost da ne izađu na izbore, ali da su posle konsultacija sa predsednikom Vučićem odlučili da ipak izađu na izbore u četiri opštine na severu.
On je, odgovarajući na pitanje novinara da li SL želi da uđe u kosovske institucije, rekao da ukoliko u novembru ne počnu konsultacije o formiranju ZSO, institucija neće biti, prenosi Tanjug.
„Ukoliko ne bude ZSO neće biti ni kosovskih institucija“, rekao je on.
Potpredsednik SL Igor Simić dodao je i da se još čekaju rezultati sa juga KiM i za odbornike, kao i da će se možda još obratiti o izborima u toku večeri.

Kurti izgubio u Kosovskoj Mitrovici

Prema do sada dostupnim podacima, Partija aktuelnog premijera privremenih institucija samouprave u Prištini, Aljbina Kurtija, poražena je u Južnoj Mitrovici

U Prištini najviše glasova za Vitiu i Ramu

Prebrojavanje glasova uveliko traje, a počelo je i objavljivanje prvih preliminarnih rezultata za pojedine opštine, prenosi Reporteri. Ukoliko bude po prvim rezultatima, u Prištini u drugi krug idu Arben Vitia i Perparim Rama, pokazuju prvi podaci CIK-a. Vitia je osvojio za sada oko 36, a Rama oko 30 odsto glasova. Ostali kandidati su prema prvim podacima daleko iza njih.
Glasanje u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2021
SRBIJA
Izlaznost na izborima na Kosmetu 42,85 odsto, najveća u srpskim sredinama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala