- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija preko Rusije do krova sveta – trojka Buluta u poslednjoj sekundi za titulu /video/

© Foto : YT/FIBA3x3Svetski šampioni u basketu tri na tri: Marko Savić, Dušan Bulut, Dejan Majstorović i Stefan Stojačić
Svetski šampioni u basketu tri na tri: Marko Savić, Dušan Bulut, Dejan Majstorović i Stefan Stojačić - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2021
Pratite nas
Basketaši Srbije osvojili su titulu na svetskom turniru „Red Bull Half Court“ odigranog u Rimu, a u finalu je pala selekcija Rusije. I to kako! Trojkom Dušana Domovića Buluta u poslednjnoj sekundi, za konačnih 10:9.
Dušan Domović Bulut, Marko Milaković, Dušan Samardžić i Marko Dugošija su na startu turnira u grupnoj fazi odigrali četiri utakmice i sa tri trijumfa izborili su plasman u nokaut fazu.
Usledilo je deklasiranje rivala sve do finalne utakmice sa Rusijom, što je bila repriza polufinala Olimpijskih igara u Tokiju, gde su „baćuške“ odnele pobede.
Usledila je osveta Srbije i to nije moglo slađe, nego trojkom u poslednjnoj sekundi kada je pogodio najbolji igrač „orlova“ Bulut.
Srbija je redom pobeđivala Japan (17:13), zatim Italiju (11:10), poražena je od Nemačke rezultatom 12:10.
Na kraju grupne faze pala je i Turska – 12:9, čime je overen plasman u četvrtfinale svetskog turnira u Rimu.
U subotu kada je bilo najvažnije Srbije je potvrdila da je zemlja basketa kroz četvrtfinale sa Velikom Britanijom koja je „pregažena“ rezultatom 17:6, da bi demonstracija sile usledila i u polufinalu protiv Švajcarske koja je došla u respektabilnom sastavu – 17:5.
S druge strane kostura, Rusi su u polufinalu u dramatičnom meču izašli kao pobednici, slavili su 15:14, čime su zakazali finale sa Srbijom.
Usledio je revanš Buluta i drugova za poraz na Igrama u Tokiju, kada su na kraju završili kao treći. Ovoga puta, Srbija je prva, Rusija druga.
Momci, svaka čast!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala