- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski kosmonaut: Na Svemirskoj stanici nered posle odlaska filmske ekipe

© Press-služba Roskosmosa / RKK «Эnergiя» / Uđi u bazu fotografijaEkipa filma "Izazov" na Međunarodnoj svemirskoj stanici
Ekipa filma Izazov na Međunarodnoj svemirskoj stanici - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2021
Pratite nas
Ruski kosmonaut Anton Škapljerov saopštio je da ruski segment Međunarodne svemirske stanice (MSS) mora da se očisti zbog nereda koji je nastao nakon snimanja filma „Izazov“, sledi iz pregovora posade sa Zemljom, prenosi NASA.
„Sve je u redu, postalo je slobodnije. Sada ćemo čistiti. Dve nedelje ništa nismo spremali. Nered u ruskom segmentu“, rekao je Škapljerov stručnjaku u Centru za kontrolu misija u Podmoskovlju.
„Sada moramo sve stvari da vratimo na svoje mesto. Sve u svemu, danas imamo mnogo posla“, dodao je on.
Svemirski brod „Sojuz MS-18“ sa kosmonautom Olegom Novickim, rediteljem Klimom Šipenkom i glumicom Julijom Peresiljd u nedelju se vratio na Zemlju sa Međunarodne svemirske stanice. Brod je sleteo u Kazahstan, 148 kilometara jugoistočno od grada Žezkazgan. Tokom 12-dnevnog boravka ekipe na stanici snimljen je prvi igrani film „Izazov“.
Direktor ruske svemirske agencije „Roskosmos“ saopštio je na svom nalogu na Telegramu da je filmska ekipa stigla u Rusiju.
„U 18.33 po moskovskom vremenu (17.33 po srednjoevropskom) avion sa kosmonautima sleteo je na aerodrom Čkalovski. Sada naši lekari brinu o njima kako bi ih za nekoliko dana vratili u život u uslovima zemljine teže“, napisao je Rogozin.
U „Roskosmosu“ su saopštili da će oni morati da prođu lekarski pregled i prođu program naučnih eksperimenata i rehabilitacije nakon leta.
Ruska glumica Julija Peresiljd - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2021
RUSIJA
„Nisam želela nazad“: Glumica Julija Peresiljd ispričala kako je izgledalo praštanje sa svemirom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala