- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski izvršitelji započeli prinudnu naplatu od Fejsbuka

© Sputnik / Ramilь SitdikovAplikacija Fejsbuka na mobilnom telefonu
Aplikacija Fejsbuka na mobilnom telefonu - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2021
Pratite nas
Sudski izvršitelji u Rusiji započeli su postupak za naplatu 26 miliona rubalja (oko 315,4 hiljade evra) od Fejsbuka zbog odbijanja da obriše protivpravne informacije, sledi iz Banke podataka o izvršnim postupcima na sajtu Federalne službe sudskih izvršitelja.
Tako je 15. oktobra prema Fejsbuku pokrenuto osam izvršnih postupaka, od čega je šest za iznos od po 3 miliona rubalja, a još dva – po 4 miliona rubalja.
Od početka godine Fejsbuk je kažnjen sa više od 80 miliona rubalja (zbog odbijanja da obriše informacije o neodobrenim akcijama i odbijanja da lokalizuje podatke ruskih korisnika), Tviter je kažnjen sa oko 60 miliona, Telegrama – sa 40 miliona.
Informacije koje je trebalo ukloniti sa društvenih mreža sadržale su pozive za učešće građana, uključujući i maloletnih, na masovne događaje koji su se održavali uz kršenje utvrđenog poretka.
Proletos je ruska Federalna služba za nadzor u oblasti veza, informacionih tehnologija i medija (Roskomnadzor) najavio da planira da izrekne kazne zbog neuklanjanja poziva maloletnicima da dođu na neodobrene akcije na mrežama TikTok, VKontakte, Telegram, Odnoklasniki, Fejsbuk, Tviter i Jutjub.
Ikonice društvenih mreža na ekranu telefona - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2021
RUSIJA
Sud u Moskvi kaznio Fejsbuk, Tviter i Telegram
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala