Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Novo skrnavljenje stratišta u Jajincima

© Foto : Sputnjiku ustupio Muzej žrtava genocidaStreljanje u Jajincima
Streljanje u Jajincima - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2021
Pratite nas
Grupa huligana danas oko podneva više minuta je turirala svoja vozila na električni pogon na samim masovnim grobnicama nedužnih žrtava u Spomen parku u Jajinci, grubo remeteći dostojanstvo grobnog mesta naših stradalnika, saopštio je Muzej žrtava genoicida.
U Muzeju kažu da je to još jedna u nizu zabrinjavajućih informacija u vezi sa sve učestalijim skrnavljenjima masovnih grobnica nevinih civila i pripadnika pokreta otpora streljanih i pokopanih na stratištu iz perioda Drugog svetskog rata kod Beograda.

Tokom prethodnih nedelja Muzej žrtava genocida je sa zabrinutošću obaveštavao javnost u vezi sa time kako se masovne grobnice u okviru stratišta u Jajincima bezmalo svakodnevno koriste za piknik, sportske aktivnosti, šetanje kućnih ljubimaca, organizovanje auto trka, dečjih rođendana, ali i kao izletište namenjeno sunčanju i odmoru.

Muzej ponovo apeluje na građane da se sa dužnim pijetetom odnose prema ovom mestu stradanja i pokopa velikog broja nedužnih civila i pripadnika pokreta otpora tokom Drugog svetskog rata.
"Pozivamo građane da se uzdrže od neprimerenih aktivnosti na stratištima i gubilištima iz perioda Prvog, a posebno Drugog svetskog rata širom Srbije. Skrnaveći grobove svojih nevino postradalih predaka skrnavimo sećanje na
njih, obesmišljavamo njihovu žrtvu, a sebe osuđujemo na trajnu sramotu".
Muzej poziva one koji svojim anticivilizacijskim postupcima skrnave grobno mesto desetina hiljada jajinačkih stradalnika da pažljivo pogledaju fotografiju iz priloga apela na kojoj je predstavljen trenutak pogubljenja samo jedne u beskrajnom nizu grupa naših predaka koji su brutalno ubijani baš u Jajincima kraj Beograda.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala