https://lat.sputnikportal.rs/20211017/jugo-gril-u-sangaju-srpska-pljeskavica-usred-kine-foto-1130740194.html
„Jugo gril“ u Šangaju: Srpska pljeskavica usred Kine /foto/
„Jugo gril“ u Šangaju: Srpska pljeskavica usred Kine /foto/
Sputnik Srbija
U Šangaju, gradu sa oko 26 miliona stanovnika, otvoren je „Jugo gril“, koji je brzo postao popularan zbog srpskih specijaliteta, a posebno pljeskavice. 17.10.2021, Sputnik Srbija
2021-10-17T13:38+0200
2021-10-17T13:38+0200
2021-10-17T13:38+0200
društvo
srbija
kina
srbija – društvo
društvo
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/0a/11/1130739700_0:100:1921:1180_1920x0_80_0_0_16d799e251c1b3040e91aaf9ed82e149.jpg
Lokal su otvorila četvorica prijatelja koji već godinama žive u Šangaju.Kako je sve počeloVladimir Milošević, jedan od vlasnika „Jugo grila“, ispričao je za „Blic biznis“ kako se rodila ideja za otvaranje ovog najverovatnije jedinog balkanskog restorana u Kini.„U decembru prošle godine dok sam sedeo sa drugarom Nikolom, uželeli smo se srpske hrane jer zbog korone nisu bili u Srbiji neko vreme. Došli smo na ideju da pokušamo da napravimo pljeskavicu na roštilju u dvorištu. Tu pozovem još dvojicu drugara, Romića i Mitaševa, i rekoh jeste li za da pravimo pljeskavice da uložimo malo kinte“, rekao je Milošević.Samo nekoliko meseci kasnije mogu da se pohvale sa uspehom koji su postigli.Prema rečima Miloševića, pored naših gastarbajtera koji ih posećuju dobrim delom zbog nostalgije, imaju i veliki broj stranih državljana, ne samo Kineza, već i Španaca, Nemaca, Kubanaca koji su oduševljeni hranom, atmosferom i muzikom.Milošević je otkrio da im je bilo potrebno nekoliko meseci kako bi „uboli“ pravu recepturu za pljeskavicu.„Prvobitni lokalčić smo zakupili u januaru ove godine, ali ga nismo tri meseca otvarali. Tek smo posle pet meseci, nakon prvobitne ideje, uboli pravi recept za naše pljeskavice“, kazao je Milošević.„Ne mogu da objasnim da nije burger“Prvobitna ideja je bila da restoran bude otvoren tri dana u nedelji. Međutim, prilikom otvaranja u maju, došlo je više od 100 ljudi.„Nismo imali pojma koliko naših zapravo ima u Kini“, rekao je Milošević.Početak je, kako je kazao, bio haotičan i trebalo im je dve nedelje da se uigraju, jer niko od njih nije imao iskustva u tom poslu.„Prvo su dolazili naši drugari i poznanici. Onda su krenuli da nam dolaze svi ostali iz Šangaja. Posle mesec dana smo izašli u ‘Šangaj dejliju’ pod naslovom ‘Mali prozorčić sa najboljim burgerima u gradu’“, naveo je Milošević.Vrlo brzo im je bio potreban veći prostor, pa su otvorili restoran od 80 kvadrata.Što se tiče menija, Milošević navodi da imaju standardnu ponudu sa roštilja, kao i da svake nedelje imaju po jedno gotovo jelo. U planu je da im dođe kuvar iz Beograda i da se kuvana jela uvrste u svakodnevni meni.Posebno ističe previranje sa mušterijama koje ne mogu da shvate da nije reč o burgeru.On je napomenuo da je, što se tiče nabavke namirnica, sve lako, ali da su se najviše namučili sa nabavkom rakije.„Meso nabavljamo sa Novog Zelanda. Rakiju smo dosta tražili, nismo mogli nigde da je nabavimo. Dolazili su nam ljudi koji su uvozili svašta iz Srbije i preko mreže poznanika smo nekako uspeli da nađemo čoveka. Tad smo krenuli da kupujemo na velike količine i imamo nekoliko vrsta, a pravimo i naše pivo“, ispričao je Milošević.Kako je naveo, pričaju sa svim gostima da bi ih upoznali sa našom kulturom i hranom.Gosti, sa druge strane, kažu da se u „Jugu“ osećaju kao da su kod kuće sa familijom, istakao je Milošević.
srbija
kina
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Vesti
sr_RS
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/0a/11/1130739700_106:0:1813:1280_1920x0_80_0_0_2bccebd294d6a55e3c17153a3d5ab8fb.jpgSputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
srbija, kina, srbija – društvo, društvo
srbija, kina, srbija – društvo, društvo
„Jugo gril“ u Šangaju: Srpska pljeskavica usred Kine /foto/
U Šangaju, gradu sa oko 26 miliona stanovnika, otvoren je „Jugo gril“, koji je brzo postao popularan zbog srpskih specijaliteta, a posebno pljeskavice.
Lokal su otvorila četvorica prijatelja koji već godinama žive u Šangaju.
Vladimir Milošević, jedan od vlasnika „Jugo grila“,
ispričao je za „Blic biznis“ kako se rodila ideja za otvaranje ovog najverovatnije jedinog balkanskog restorana u Kini.
„U decembru prošle godine dok sam sedeo sa drugarom Nikolom, uželeli smo se srpske hrane jer zbog korone nisu bili u Srbiji neko vreme. Došli smo na ideju da pokušamo da napravimo pljeskavicu na roštilju u dvorištu. Tu pozovem još dvojicu drugara, Romića i Mitaševa, i rekoh jeste li za da pravimo pljeskavice da uložimo malo kinte“, rekao je Milošević.
Samo nekoliko meseci kasnije mogu da se pohvale sa uspehom koji su postigli.
Prema rečima Miloševića, pored naših gastarbajtera koji ih posećuju dobrim delom zbog nostalgije, imaju i veliki broj stranih državljana, ne samo Kineza, već i Španaca, Nemaca, Kubanaca koji su oduševljeni hranom, atmosferom i muzikom.
Milošević je otkrio da im je bilo potrebno nekoliko meseci kako bi „uboli“ pravu recepturu za pljeskavicu.
„Prvobitni lokalčić smo zakupili u januaru ove godine, ali ga nismo tri meseca otvarali. Tek smo posle pet meseci, nakon prvobitne ideje, uboli pravi recept za naše pljeskavice“, kazao je Milošević.
„Ne mogu da objasnim da nije burger“
Prvobitna ideja je bila da restoran bude otvoren tri dana u nedelji. Međutim, prilikom otvaranja u maju, došlo je više od 100 ljudi.
„Nismo imali pojma koliko naših zapravo ima u Kini“, rekao je Milošević.
Početak je, kako je kazao, bio haotičan i trebalo im je dve nedelje da se uigraju, jer niko od njih nije imao iskustva u tom poslu.
„Prvo su dolazili naši drugari i poznanici. Onda su krenuli da nam dolaze svi ostali iz Šangaja. Posle mesec dana smo izašli u ‘Šangaj dejliju’ pod naslovom ‘Mali prozorčić sa najboljim burgerima u gradu’“, naveo je Milošević.
Vrlo brzo im je bio potreban veći prostor, pa su otvorili restoran od 80 kvadrata.
Što se tiče menija, Milošević navodi da imaju standardnu ponudu sa roštilja, kao i da svake nedelje imaju po jedno gotovo jelo. U planu je da im dođe kuvar iz Beograda i da se kuvana jela uvrste u svakodnevni meni.
Posebno ističe previranje sa mušterijama koje ne mogu da shvate da nije reč o burgeru.
„Nikako ne uspevam da im objasnim da je pljeskavica, da nije burger“, kazao je kroz smeh Milošević.
On je napomenuo da je, što se tiče nabavke namirnica, sve lako, ali da su se najviše namučili sa nabavkom rakije.
„Meso nabavljamo sa Novog Zelanda. Rakiju smo dosta tražili, nismo mogli nigde da je nabavimo. Dolazili su nam ljudi koji su uvozili svašta iz Srbije i preko mreže poznanika smo nekako uspeli da nađemo čoveka. Tad smo krenuli da kupujemo na velike količine i imamo nekoliko vrsta, a pravimo i naše pivo“, ispričao je Milošević.
Kako je naveo, pričaju sa svim gostima da bi ih upoznali sa našom kulturom i hranom.
Gosti, sa druge strane, kažu da se u „Jugu“ osećaju kao da su kod kuće sa familijom, istakao je Milošević.