- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Izraelska vojska: Sarađujemo sa Rusijom oko Sirije

© AFP 2023 / JALAA MAREYIzraelski vojni avion F-15 u blizini granice sa Sirijom
Izraelski vojni avion F-15 u blizini granice sa Sirijom - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2021
Pratite nas
Izraelska vojska nastavlja vojnu saradnju sa Rusijom oko Sirije, što joj omogućava efikasno rešavanje mnogih zadataka, izjavio je visoki oficir Izraelskih odbrambenih snaga.
„Vojna saradnja sa Rusijom oko Sirije se nastavlja i efikasno nam omogućava da rešavamo mnoge zadatje. Poslednjih godina nije bilo nikakvih promena. Sa nestrpljenjem očekujemo sastanak planiran za ovaj mesec između izraelskog premijera Naftalija Beneta i predsednika Rusije Vladimira Putina“, rekao je oficir na brifingu za strane novinare.
On je dodao i da izraelska vojska ne koristi za pokrivanje civilne avione, tokom dejstava na nebu iznad Sirije, smatrajući bezbednost vazdušnog saobraćaja u tom području jednim od najvećih prioriteta.
„Vazdušni prostor iznad Sirije je zona intenzivnog vazdušnog saobraćaja. Razvili smo mehanizam za smanjenje rizika. Smatramo da je bezbednost i civilnih i vojnih aviona u ovoj oblasti naš najveći prioritet. Ne koristimo kretanje civilnih aviona kao prednost, (delujući na nebu iznad Sirije)“, objasnio je on.
Sirijska vojska u sredu je odlučila da ne upotrebi sisteme za PVO u trenutku napada izraelske avijacije, pošto su se u njenom dometu nalazila dva civilna aviona, saopštio je ranije zamenik načelnika Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Vadim Kulit.
Provincija Homs u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
SVET
Sirijske snage uz pomoć „Pancira“ uništile osam izraelskih raketa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala