Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Glišić: Ubedljiva pobeda SNS-a u Mionici i Negotinu

© Sputnik / Stefan ĐurićPojedini članovi SNS nosili košulje sa natpisom „Tim izborni dan“
Pojedini članovi SNS nosili košulje sa natpisom „Tim izborni dan“ - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2021
Pratite nas
Srpska napredna stranka osvojila je više od 70 odsto glasova na lokalnim izborima u Mionici i Negotinu, saopštio je predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić.
Darko Glišić je rekao da je izlaznost na lokalnim izborima u Mionici bila 70 odsto, glasala su 7.683 birača.
„SNS osvojila 71,44 odsto, Zdrava Srbija Milan Stamatović 0,95, Slobodni građani Mionice 5,53 odsto, Zeleni Srbije 2,03 odsto, NADA 4,82 odsto, SPS-SRS 10,89 odsto“, naveo je Glišić na konferenciji za medije održanoj u Mionici.
Pretočeno u mandate, SNS će imati 31 od 39 mandata, dva Slobodni građani Mionice, dva NADA i četiri koalicija SPS-SRS, navodi predsednik Izvršnog odbora SNS.
Kada je reč o izborima u Negotinu, Glišić je rekao da je SNS u toj opštini osvojila 75,44 odsto glasova.
Quote
„Na 72 biračka mesta, SNS osvojio 75,44 odsto, što je 4,4 odsto više nego pre četiri godine. SRS 1,57 odsto, Narodna stranka 12,3 odsto, NADA 2,15, Zdrava Srbija 1,24, Zeleni Srbije 3,4 odsto, rekao bih da je to njihov veliki uspeh jer su uspeli da uđu u lokalni parlament na prvom pojavljivanju“, istakao je Glišić.
Ukoliko se glasovi prevedu u mandate, SNS će u Negotinu imati 38 od 45 mandata, šest Narodna stranka i jedan Zeleni Srbije.
„Hvala svim biračima što su ispunili svoju građansku dužnost i dali neverovatnu podršku listi Aleksandar Vučić za našu decu, u obe opštine je preko 70 odsto, popravili smo inače dobar rezultat, već noćas ćemo početi da radimo analizu propusta u mesnim zajednicama, želimo da budemo odgovorni", napominje Glišić.

Narodna stranka: Osvojili smo 13,26 odsto u Negotinu, podnećemo žalbe na nepravilnosti

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić saopštio je da je ta partija u Negotinu, na osnovu prebrojanih glasova 42 biračka mesta od ukupno 72, osvojila 13,26 odsto glasova.
Dodaje da je SNS osvojio 72,33 odsto, SRS 1,79 odsto, DSS-POKS 2,46 odsto, Zdrava Srbija Milana Stamatovića 1,51 odsto, a Savez 90 zeleni Srbije 4,32 odsto, uz 4,3 odsto nevažećih listića, saopštila je Narodna stranka.
Ova partija u svom saopštenju ističe da su ponosni na rezultat „ostvaren u nemogućim uslovima“ i dodaju da je u tom gradu uhapšeno 10 predstavnika Narodne stranke, od kojih su, kako tvrde, dvoje članova Opštinske izborne komisije.
„Evidentirali smo sve nepravilnosti i podnećemo žalbe u roku od 24 sata“, rekao je Aleksić.

NADA: Očekivani rezultati naše koalicije

Koalicija NADA, koju čini POKS i DSS, saopštila je da je, na osnovu obrađenih 90 odsto podataka sa biračkih mesta u Mionici, osvojila pet odsto glasova i postala parlamentarna u lokalnoj skupštini.
Dodaju i da na izborima u Negotinu nisu prešli cenzus.
„Očekivan je bio rezultat za nas da ćemo u Mionici preći cenzus, a u Negotinu ne, jer smo imali vrlo mlad odbor. Protekli izbori u Kosjeriću gde smo osvojili osam odsto, Mionici pet i u Zaječaru oko tri i Negotinu, pokazali su jasno da srpska koalicija NADA ima među biračkim telom desnice i desnog centra najubedljiviju podršku“, izjavio je predsednik DSS Miloš Jovanović.
Predsednik POKS-a Žika Gojković navodi da su zadovoljni izbornim rezultatima.
Čovek ubacuje listić u glasačku kutiju na predsedničkim izborima u Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2021
SRBIJA
Građani Negotina i Mionice biraju opštinske odbornike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala