- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Asad: Povlačenje SAD iz Avganistana ukazuje na smanjenje njihove uloge

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Sirije Bašar el Asad
Predsednik Sirije Bašar el Asad - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2021
Pratite nas
Predsednik Sirije Bašar el Asad primio je u Damasku specijalnog predstavnika ruskog predsednika za rešavanje sirijskog pitanja Aleksandra Lavrentjeva i zamenika ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Veršinjina, javila je sirijska novinska agencija SANA.
Kako se navodi u saopštenju, na sastanku je razgovarano o pravcima postojeće saradnje dveju zemalja, uključujući i borbu protiv terorizma.
Članovi ruske delegacije objasnili su da se „trenutna poseta odvija u okviru direktiva predsednika (Rusije Vladimira) Putina za jačanje saradnje i proširenje rada sa Sirijom u svim oblastima i na svim nivoima“.
Ruska strana je potvrdila spremnost Moskve da „aktivno pomogne u procesu obnove i rehabilitacije infrastrukture uništene terorizmom i da uspostavi investiciono partnerstvo sa Sirijom u oblasti energetike i poljoprivrede“, ističe agencija.
Sa svoje strane, sirijski predsednik je primetio da povlačenje Sjedinjenih Američkih Država iz Avganistana ukazuje na smanjenje uloge Vašingtona i njegovih saveznika.
Asad je naglasio da situacija oko Avganistana pokazuje da „zemlje u regionu moraju da rade na jačanju bezbednosti i mira zajedno sa svojim susedima i bez spoljnog mešanja“, zaključuje agencija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala