- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Usred noći oglasila se sirena na Međunarodnoj kosmičkoj stanici

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaČlen osnovnogo эkipaža 66-й эkspedicii na Meždunarodnuю kosmičeskuю stanciю aktrisa Юliя Peresilьd vo vremя oblačeniя v skafandr pered startom kosmičeskogo korablя "Soюz MS-19"
Člen osnovnogo эkipaža 66-й эkspedicii na Meždunarodnuю kosmičeskuю stanciю aktrisa Юliя Peresilьd vo vremя oblačeniя v skafandr pered startom kosmičeskogo korablя Soюz MS-19 - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2021
Pratite nas
Posadu Međunarodne kosmičke stanice u sred noći je razbudila sirena koja se oglasila zbog problema u radu ruskog modula „Zvezda“.
„Uključila nam se sirena...Ubrzo je isključena, ali na stanici je bila sirena“, rekao je kosmonaut Anton Škaplerov u razgovoru sa Centrom za rukovođenje letovima na Zemlji.
Kako je objasnio, došlo je do problema sa navigacionim sistemom modula „Zvezda“.
Na MKS se trenutno nalaze tri ruska kosmonauta, troje Amerikanaca, jedan Japanac i jedan Francuz (komandant), ali režiser Klima Šipenko i glumica Julija Peresiljd koji snimaju prvi film u kosmosu.
Podsetimo, MKS je juče izgubila orijentaciju prilikom testiranja motora. Kako je naknadno saopšteno iz NASA, gubitak orijentacije je trajao pola sata, ali nije bilo opasnosti po posadu.
Ekipa filma Izazov pred let na Međunarodnu svemirsku stanicu - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2021
Veliki eksperiment ruske filmske industrije: Prvi film u kosmosu - važno iskustvo za ceo svet
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala