- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Samouništenje Zvereva u Americi, šok i za Cicipasa

© AFP 2023 / CLIVE BRUNSKILLAleksandar Zverev slavi osvojen poen u duelu protiv Endija Marija u Indijan Velsu
Aleksandar Zverev slavi osvojen poen u duelu protiv Endija Marija u Indijan Velsu - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2021
Pratite nas
Nastavlja se sumak favorita u Indijan Velsu! Nemac Aleksander Zverev izgubio je dobijen meč od Tejlora Frica. Amerikanac je posle preokreta i dve spasene meč lopte uspeo da sruši Zvereva rezultatom 4:6, 6:3, 7:6(3) i plasira se u polufinale Mastersa. Turnir je neočekivano završio i Stefanos Cicipas kojeg je eliminisao Nikoloz Basilašvili.
Revija brejkova viđena je na početku dvoboja Zverev - Fric.
Nemac, koji je četvrti reket sveta, brejkom je otvorio susret ali je Amerikanac odgovorio ribrejkom.
Ipak, zahvaljujući novoj „krađi“ servisa u sedmom gemu, Zverev je uspeo da prelomi prvi set i da slavi sa 6:4.
Nije to psihološki pogodilo 39. igrača sveta pa je Fric odgovorio u drugom setu koji je dobio rezultatom 6:3, a to mu je omogućio brejk pri rezultatu 2:1, posle čega je ekspresno stigao do 4:1, te je održavao prednost.
Gubitak seta kao da je probudio „uspavanog“ Zvereva koji je brzo uspeo Fricu da otme servis u trećem setu i da povede sa velikih, ne i nedostižnih 4:1.
Činilo se da je na pomolu rutinski plasman Nemca u polufinale Mastersa u kalifornijskoj pustinji, ali... Nije tako mislio Amerikanac.
Fric je uspeo da spase prvu meč loptu pri rezultatu 5:2 i da osvoji gem.
Ponovo je Zverev imao sve u svojim rukama, kada je pri rezultatu 5:3 imao novu meč loptu, ali je na kraju Amerikanac ponovo bio priseban kada je to bilo najpotrebnije i uspeo je da smanji na 5:4.
Ekspresno je na semaforu bilo ispisano 5:5.
U naredna dva gema Zverev i Fric su bili na visini zadatka prilikom sopstvenog servisa, pa je pobednika i polufinalistu morao da odlučuje tajbrejk u kojem se volje snašao Tejlor Fric, slavivši rezultatom 7:3.
Jasno je da je Zverev doživeo samouništenje u Americi i da je isključivi krivac što neće imati priliku da osvoji petu Masters titulu, a treću ove sezone.
Ali, nije Zverev jedini koji se obrukao u Indijan Velsu gde ne učestvuje čuvena „velika trojka“ Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.
Danil Medvedev je eliminisan od Grigora Dimitrova koji će igrati u polufinalu protiv Britanca Norija koji je trenutno u centru pažnje jer je bolji od Đokovića, dok je Stefanos Cicipas takođe doživeo šok u Kaliforniji.
Njega je u četvrtfinalu eliminisao Gruzin Nikoloz Basilašvili posle nešto više od dva sata igre rezultatom 6:4, 2:6, 6:4.
Basilašvili je bolje ušao u meč, napravio je rano brejk, ali se Grk vratio u petom gemu kada je oteo servis rivalu.
Ipak, već u narednom ponovo je morao da preda servis i na kraju je Basilašvili slavio 6:4.
U drugom setu buđenje Stefanosa Cicipasa, svega dve neiznuđene greške, naspram čak 17 Basilašvilijevih, što je rezurtiralo dobijanjem seta s ubedljivih 6:2.
I tada se činilo da će Grk opravdati ulogu favorita i plasirati se među četiri najbolja na Indijan Velsu, ali je usledio novi neobjašnjiv pad u njegovoj igri što je rival surovo kaznio 6:4.
U polufinalu Mastersa Indijan Vels u subotu od 22 i 30 sastaju se Dimitrov i Nori, posle njih će na teren Fric i Basilašvili.
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
SPORT
Medvedev doneo nove dobre vesti Đokoviću
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
SPORT
Nadal na ivici: „Ne znam kada ću ponovo igrati tenis“
Bugarski teniser Grigor Dimitrov - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
SPORT
Bugarin u Novakovom stilu napravio potez godine i stigao do magične „stotke“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala