- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak je na odmoru, a Britanac je to iskoristio

© AP Photo / SARAH STIERNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2021
Pratite nas
Britanski teniser Kameron Nori ruši redom na Mastersu u Indijan Velsu, gde je stigao do 45. pobede u sezoni, čime je prestigao Novaka Đokovića po broju trijumfa u 2021. godini. Prvi teniser sveta ima pobedu manje, ali ima vremena i to da se promeni do kraja sezone jer Nole nije rekao poslednju reč.
Nori, koji je inače 26. na ATP rang listi, uspeo je da se plasira u polufinale turnira u Kaliforniji i to ubedljivom pobedom nad favorizovanim Dijegom Švarcmanom kojem je prepustio svega dva gema.
Britanac je prvo „servirao“ krompir Argentincu (6:0), petnaestom teniseru sveta, da bi u drugom setu rezultat bio 6:2, čime je malopoznati Nori trasirao put u polufinale Indijan Velsa, gde ga čeka Bugarin Grigor Dimitrov.
I upravo je trijumf Norija nad Švarcmanom bio njegov 45. ove sezone, dok je Đoković na koti 44. Ipak, treba uzeti u da je Britanac nastupio na 21 turniru, dok je srpski as i svetski broj jedan bio akter svega deset turnira ove sezone.
A ko je zapravo Kameron Nori koji je trenutno dospeo u centar pažnje svetske javnosti zbog najviše pobeda u 2021. godini? Britanac ima 26 godina i do sada nije uspevao da ostvari neke impozantnije rezultate.
Nori je do prve ATP titule stigao upravo ove godine kada je osvojio pehar na turniru u Los Kabosu trijumfom u finalu nad Brendonom Nakašimom.
Grčki teniser Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
SPORT
Slučaj „toalet“ zaboravljen u Kaliforniji, a što se vakcina tiče – muk
Britanac je igrao još i finale San Dijega, Kvinsa, Liona i Estorila, a u karijeri je samo jednom do ove godine uspeo da stigne do meča za titulu na ATP turniru.
Suviše defanzivna igra bilo je ono što je kočilo razvoj Kamerona Norija, ali kada se malo opustio i prebacio na ofanzivu stigli su i rezultati.
Trenutno je nanizao osam pobeda u devet mečeva na poslednja dva turnira.
Rad nogu je Norijeva jača strana, a krasi ga i odličan forhend spin iz kontre.
U kalifornijskoj pustinji uspeo je da sruši Sandgrena, Bautistu, Pola i Švarcmana, pa će se za prvo Masters finale boriti sa Dimitrovim, a taj susret zakazan je za subotu od 22.30.
U slučaju trijumfa Britanac o kojem su svetski mediji dosad jako malo pisali, imaće priliku da dodatno pobegne Novaku Đokoviću po broju pobeda.
Podsetimo, Srbin se povukao posle poraza u finalu US Opena gde je neočekivano izgubio 3:0 u setovima od Danila Medvedeva, i od tada nije učestvovao na turnirima.
Italijani su pre nekoliko dana servirali senzacionalnu vest da će Đoković propustiti završni Masters u Torinu, ali je ubrzo stigao demanti iz Novakovog tabora.
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
SPORT
Medvedev doneo nove dobre vesti Đokoviću
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
SPORT
Nadal na ivici: „Ne znam kada ću ponovo igrati tenis“
Bugarski teniser Grigor Dimitrov - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
SPORT
Bugarin u Novakovom stilu napravio potez godine i stigao do magične „stotke“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala