Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kakav je plan u Vašingtonu dogovoren za takozvanu kosovsku vojsku

© AP Photo / Visar KryeziuPripadnici kosovskih bezbednosnih snaga na Kosovu
Pripadnici kosovskih bezbednosnih snaga na Kosovu - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2021
Pratite nas
Portparol američkog Ministarstva odbrane potpukovnik Anton T. Semelrot izjavio je da se na sastanku sa predstavnicima Ministarstva odbrane Kosova razgovaralo o bezbednosnoj saradnji i primeni desetogodišnjeg tranzicionog plana Kosovskih bezbednosnih snaga, prenosi Reporteri.
Semerlot je rekao da je svrha sastanaka održanih 14. i 15. oktobra bila da se razgovara o produbljivanju odnosa u oblasti bezbednosti i sprovođenju tranzicionog plana Kosovskih bezbednosnih snaga.
U saopštenju američkog Ministarstva odbrane navodi se da je na sastancima bilo reči o projektima čiji je cilj da se poboljšaju praktične sposobnosti i interakcija Kosovskih bezbednosnih snaga.
Navodi se da su na sastanku ministar odbrane privremenih institucija u Prištini Armend Mehaj i podsekretar odbrane SAD Kolin Kal razgovarali o ponovnom potvrđivanju važnosti bilateralnih odnosa SAD i Kosova u oblasti odbrane.
Kal i Mehaj su takođe razgovarali o regionalnoj bezbednosti, vežbama i doprinosu međunarodnim operacijama, preneo je Kosovo onlajn.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala