- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak odustao, Rusi ispali – istorija u kalifornijskoj pustinji!

© AP Photo / Andy BrownbillNovak Đoković i Danil Medvedev
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2021
Pratite nas
Prvi put otkad postoje turniri Masters serije 1000, u polufinalu Indijan Velsa neće biti nijednog tenisera koji se nalazi do 25. mesta na ATP listi.
Napisana je nova stranica teniske istorije, a među autorima nalaze se svi teniseri koji zauzimaju prvih 25 mesta na ATP listi.
Prvi put od 1990. godine, odnosno od trenutka kada postoje Masters turniri desilo se da će polufinalisti na Indijan Velsu biti svi koji su rangirani posle 25. mesta.
Nakon što su ispali Stefanos Cicipas i Saša Zverev, za prestižna dva mesta u finalu Indijan Velsa boriće se Kameron Nori koji zauzima 26. poziciju, Grigor Dimitrov koji se nalazi na 28. mestu, Nikoloz Basilašvili 36. reket sveta i Tejlor Fric koji je 39. na ATP listi.

Ko je kriv za to?

Kada su Rodžer Federer i Rafael Nadal najavili da završavaju sezonu jasno je bilo da će glavni favorit na većini turnira pa i u Indijan Velsu biti Novak Đoković koji je na tom turniru osvojio pet trofeja u karijeri.
Ipak, nakon poraza na US openu Novak je odlučio da napravi pauzu i odustao je od tog Mastersa, što je čoveka koji ga je pobedio u Njujorku, Danila Medvedeva, stavilo na prvo mesto favorita.
Novopečeni Grend slem šampion stigao je u Indijan Vels spreman da osvoji titulu, ali sačekao ga je Grigor Dimitrov, koji se vratio na teren i savladao drugog tenisera sveta.
Kako je i Rus otpao, dvojica tenisera dobili su ulogu favorita, a to su Stefanos Cicipas i Saša Zverev.
Grk je izašao na megdan Basilašviliju, a Gruzin nije mario što mu je protivnik treći reket sveta, već ga je posle borbe u tri seta eliminisao.
Čekalo se da čast najbolje rangiranih igrača odbrani teniser ruskog porekla Saša Zverev. Sve je vodilo ka pobedi četvrtog na svetu, imao je i dve meč lopte, ali onda se dogodilo veliko iznenđenje.
Fric je stavio tačku na novu stranicu teniske istorije nakon što je poslao kući poslednjeg velikog favorita.
Indijan Vels važi za „peti Grend slem“, konkurencija je oduvek bila izuzetno jaka, ali ove godine dogodilo se više presedana.
Od trenutka kada se Rodžer Federer pojavio na teniskoj sceni, odnosno od 2000. godine pa sve do 2021. nikada se nije dogodilo da nijedan član „velike trojke“ ne nastupa u kalifornijskoj pustinji.
Očekivalo se da će to dati motiva mlađim teniserima koji često nisu imali priliku da dođu do izražaja na ovako velikim turnirima.
Ipak, Medvedev, Cicipas, Zverev, Rubljov, Beretini i ostali igrači koji se nalaze na prvih 25 mesta ATP liste nisu iskoristili priliku, ali su zato povratnici poput Dimitrova i igrači koji su stigli 100 odsto spremni pronašli svoja mesto u prvim redovima bitke za trofej.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2021
SPORT
Nadal nikad iskreniji: „Đoković je savršen i teniser bez mane“
Aleksandar Zverev slavi osvojen poen u duelu protiv Endija Marija u Indijan Velsu - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2021
SPORT
Samouništenje Zvereva u Americi, šok i za Cicipasa
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2021
SPORT
Novak je na odmoru, a Britanac je to iskoristio
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala