- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac se konačno oglasio nakon što ga je „kralj cigana“ nazvao idiotom

© REUTERS / STEVE MARCUSDetalj sa boks meča Tajson Fjuri – Diontej Vajdler
Detalj sa boks meča Tajson Fjuri – Diontej Vajdler - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2021
Pratite nas
Dionte Vajlder, iskusni američki bokser, oglasio se prvi put nakon poraza od Tajsona Fjurija. Britanac je nokautirao Amerikanca u 11. rundi, čime je odbranio titulu šampiona sveta i okončao, kako kaže, najveću trilogiju u istoriji boksa.
Pre šest dana Fjuri i Vajdler sastali su se treći put u poslednje dve godine i, po mnogima, viđena je jedna od najboljih borbi, ne samo u 21. veku, već u istoriji.
Obojica mogu da budu ponosni na strašne partije koje su pružili, i to je poenta objave koju je Amerikanac okačio na društvene mreže.
„Kakvo čudesno veče. Pre svega bih želeo da se zahvalim Bogu što mi je dozvolio da svetu dam jedan deo mene koji je vođen strašću i odlučnošću. Voleo bih da se zahvalim mom timu i navijačima koji su bili uz mene tokom ovog dugačkog procesa. Slagao bih kada bih rekao da nisam bio razočaran konačnim ishodom meča, ali kada se osvrnem na ovo putovanje, vidim da je Bog želeo da iskusim nešto mnogo više od onoga što sam očekivao da će se dogoditi“, napisao je Vajlder.
„Nismo (njegova ekipa) pobedili, ali jedan mudar čovek je rekao da su pobede unutar lekcija. Naučio sam da je nekada potrebno izgubiti da bi pobedio. Nadam se da sam dokazao da sam istinski ratnik i kralj ovog sporta“, dodao je.
U zaključku Amerikanac je čestitao Britancu.
„Na kraju, ali ne i manje važno, čestitam Tajsonu Fjuriju na pobedi i hvala mu za ove istorijske trenutke koje ću pamtiti doveka“.
Fjuri je ovo video i preko zvaničnog Tviter naloga napisao je da su njihove tri borbe najveća trilogija u istoriji boksa.
Sada kada su se strasti slegle, jasno je da između dvojice velikana nema zle krvi, ali Amerikanac nije ispao šampion nakon borbe.
To je otkrio Fjuri koji je u izjavi posle meča kazao da Vajlder nije želeo da mu ukaže poštovanje.
„Prišao sam mu i rekao svaka čast, a on mi je rekao da ne želi da mi pokaže nikakvo poštovanje. To me je veoma iznenadilo. On je idiot. Molim se za njega, i zahvalan sam što obojica u jednom komadu idemo svojim porodicama, rekao je Fjuri.
Vajlderu je trebalo pet dana da se sabere, pređe preko poraza i čestita Britancu, što je svakako pohvalno, a trebalo bi da je i iskreno.
Tajson Fjuri - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
SPORT
„Kralj Cigana“ besan na Amerikanca posle nokauta: „On je idiot“
Detalj sa boks meča Tajson Fjuri – Diontej Vajdler - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2021
SPORT
Šou u Las Vegasu: „Kralj cigana“ nokautirao Amerikanca! /video/
Vahid Abasov – Rus koji boksuje pod srpskom zastavom - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
SPORT
„Mislim samo o zlatu“ – Rus želi da usreći srpski narod na Svetskom prvenstvu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala