- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Zajedničkim snagama protiv „neprijatelja“: Ruski i srpski vazdušni asovi manevrišu „migovima“

© Sputnik / Vladimir Rodionov / Uđi u bazu fotografijaSovjetski lovci MiG-29
Sovjetski lovci MiG-29 - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
Pratite nas
U okviru rusko-srpskih vojnih vežbi „BARS 2021“ ruski i srpski piloti uvežbavaju bolju saradnju prilikom leta na dvosedu MiG-29 i zajedno odbijaju vazdušne napade uslovnog protivnika, prenosi televizija „Zvezda“.

Nakon što su piloti uništili mete na zemlji, uvežbavali su izbegavanje protivavionskih raketa i lovaca uslovnog protivnika. Zatim su u akciju stupili helikopteri Mi-8 čija je posada tražila odgovarajuće mesto za sletanje i iskrcavanje vojske.

Ruski i srpski vadušni asovi u lovcima MiG-29 izvodili su borbene manevre i složene akrobatske figure.
MiG-29 učestvuje u rusko-srpskim vojnim vežbama od 2015. godine. Legendarni lovac je u sastavu naoružanja 30 zemalja i učestvovao je u mnogim vojnim sukobima.
Srpski piloti dobro govore ruski jezik, dok su njihove ruske kolege ovog puta naučile komande na srpskom – na primer „borbeno manevrisanje“ ili „poletanje u paru“, prenosi reporter „Zvezde“.
Srpski pilot lovca MiG-29 Bogdan Kovačević izjavio je da je veliko zadovoljstvo leteti sa ruskim kolegama.

„Lipecki centar za borbenu obuku je jedan od najpoznatijih u svetu. Uvek je veliko zadovoljstvo leteti sa takvim umetnicima borbenih letova“, rekao je Kovačević.

Taktičke vojne vežbe „Bars 2021“ trajaće do 16. oktobra 2021. godine. Ukupno će biti uključeno desetak jedinica vazduhoplovne tehnike Vazduhoplovstva i PVO Srbije.
Iskrcavanje vojnika iz helikoptera Mi-8 - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
„Bars 2021“: Posade helikoptera izvršile desant /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala