- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajina usvojila prvi plan odbrane i strategiju informacione bezbednosti protiv „ruske agresije“

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZgrada Vrhovne rade Ukrajine
Zgrada Vrhovne rade Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
Pratite nas
Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine (SNBO) na današnjoj sednici utvrdio je plan odbrane Ukrajine, saopštio je sekretar Saveta bezbednosti Aleksej Danilov.
„Prvi put u istoriji zemlje odobren je plan odbrane Ukrajine. To je obiman dokument koji daje odgovore na izazove. Dve godine smo radili na njemu“, rekao je on.
Savet za nacionalnu bezbednost je takođe usvojio strategiju informacione bezbednosti zemlje koja, između ostalog, ima za cilj suprotstavljanje „agresiji Rusije na informacionom frontu“.

„Vodile su se žučne rasprave o ovoj strategiji. Govorimo konkretno o situaciji sa informacionom bezbednosti. Znate da smo u teškoj situaciji koja se tiče agresije Rusije i ona se ne vodi samo na vojnom frontu, nego i na informacionom. Oni koriste medije za vršenje uticaja na našu zemlju i naš narod. Danas je takva strategija razmotrena i usvojena na zasedanju SNBO“, rekao je Danilov, ali nije precizirao kakve odredbe sadrži pomenuta strategija.

Rusija je više puta saopštavala da ne namerava da napada bilo koga i da su izjave o „ruskoj agresiji“ izgovor za razmeštanje većeg broja vojne tehnike NATO-a u blizini ruskih granica.
Ukrajinski vojnici na liniji razgraničenja u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2021
Ukrajinski general: Kijev se 2007. godine pripremao za rat protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala