- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Poslanik Vrhovne rade: Kapitulacija Ukrajine pred Rusijom je neminovna

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZgrada Vrhovne rade Ukrajine u Kijevu
Zgrada Vrhovne rade Ukrajine u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
Pratite nas
Ukrajinu čeka neminovna kapitulacija pred Rusijom, izjavio je poslanik Vrhovne rade Oleg Vološin iz stranke „Opoziciona platforma – za život“.
Prema njegovim rečima, odustajanje Kijeva od konstruktivnog pristupa u pregovorima sa Moskvom može Ukrajinu dovesti u tešku situaciju u slučaju hladne zime. Vološin je podsetio na tešku situaciju sa elektranama u zemlji zbog kojih stanovništvo može da ima problema sa grejanjem.

e„U toj situaciji su pregovori o Donbasu već drugo pitanje. Zaista, ako se i dalje opirali po pitanju Donbasa, kakve popuste možemo da očekujemo u isporukama gasa i uglja. Oni su govorili: ‘Nema predaje’. Međutim, ona je neizbežna. Ekonomska i energetska kapitulacija je neminovna“, rekao je Vološin.

Poslanik je podvukao da je neophodno uspostaviti dijalog sa Rusijom i pozvao ukrajinske nacionaliste da ne koče taj proces.

„U tim uslovima vlast mora da odustane od patriotske patetike i da konačno kaže: ‘Mi bez Rusije ne samo da ne možemo da zaustavimo rat, mi bez Rusije ne možemo da obezbedimo grejanje u stanovima, bez Rusije ne možemo da obezbedimo struju' . Takav je danas položaj Rusije u odnosu na Ukrajinu“, naveo je poslanik Vrhovne rade.

Cev gasovoda na naftnom polju u Harampuru - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2021
RUSIJA
Ministar energetike Rusije: Rusija će i dalje pouzdano snabdevati gasom, pomoći ćemo i Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala