- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev doneo nove dobre vesti Đokoviću

© AP Photo / John MinchilloNovak Đoković i Danil Medvedev
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
Pratite nas
Ruski teniser Danil Medvedev odustao je od turnira u Moskvi i time doneo nove dobre vesti Novaku Đokoviću, čije mesto na vrhu ATP rang liste na kraju godine je sve izvesnije.
Medvedev je porazom u ranoj fazi Indijan Velsa od Grigora Dimitrova značajno smanjio svoje šanse da na kraju godine bude najbolji teniser sveta.
Nekoliko dana kasnije priliku je dodatno umanjio time što je odustao od Kupa Kremlja, turnira iz serije 250 koji se održava u Moskvi.
„Izuzetno mi je žao što moram da objavim da ove godine neću učestvovati na Kupu Kremlja. Uvek je poseban osećaj igrati pred ruskim navijačima. Prijavio sam se za turnir kako bih dao sebi šansu da zaigram, ali zbog toga što je raspored ove godine veoma naporan (pomeranje Indijan Velsa za oktobar) mislim da mi telo nije na 100 odsto spreme trenutno. Ova odluka je bila veoma teška, ali sam morao da je donesem kako bih snažno završio 2021. godinu. Hvala svima i vidimo se uskoro“, naveo je Medvedev.
Rusu je bio potreban praktično svaki mogući bod do kraja sezone kako bi imao šansu da prestigne Đokovića na prvom mestu, a odustajanje od Kupa Kremlja mu tu ne pomaže.
Trenutno nije poznato na kojim će tačno turnirima on i Đoković učestvovati do kraja sezone, a veruje se da će to biti Masters u Parizu ili turnir u Beču, uz, naravno, Završni turnir u Torinu.
Stanje na ATP rang listi uživo kaže da je Novak prvi sa 11.430 bodova, a Danil drugi sa 9.630.
Medvedev: Imam da kažem tri stvari... /video/
Bugarin u Novakovom stilu napravio potez godine i stigao do magične „stotke“ /video/
Nadal na ivici: „Ne znam kada ću ponovo igrati tenis“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala