Marko Živić - Svima odličan, samo za sebe poguban

© Foto : screenshot/Dani Danila LazovićaGlumac Marko Živić
Glumac Marko Živić - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
Pratite nas
Marko je bio vrlo duhovit. Bio je jedan od onih ljudi koji je svima bio super osim sebi. Bio je divan, bio je komunikativan. Odličan glumac, kaže na vest o odlasku svog kolege Marka Živića glumac Miloš Timotijević.
Odlazak filmskog, televizijskog i pozorišnog glumca Marka Živića, koji je juče preminuo u pedesetoj godini, mnoge je ostavio bez teksta. Njegove su kolege po društvenim mrežema podelile svoje emocije, a mnogi od njih bili su šokirani.
„Osećam se loše. Znali smo da je u lošem stanju, ali smo svi očekivali da će se izvući. Juče sam bio šokiran. Ne mogu da povežem u svojoj glavi da ga zaista više nema“, kaže Miloš Timotijević, zvezda TV serije „Besa“.
Živić i Timotijević nikad nisu stajali zajedno na pozorišnoj sceni, ali su zato na filmu, a naročito u TV serijama, zajedno ostvarili zapažene uloge.
„Poslednji put sarađivali smo u seriji „Senke nad Balkanom“ i tu je bio stvarno odličan. Svugde je bio sjajan“, kaže Timotijević.

Gordan Kičić – veliki gubitak za naše glumište

Glumac Gordan Kičić smatra da je odlazak Marka Živića velika tragedija i gubitak za naše glumište.
„Izgubili smo divnog kolegu i prijatelja, čoveka koji je uvek unosio radost u svakodnevno viđanje, druženje, posao. Tragedija, ne znam šta bih drugo rekao“, navodi Kičić koji je svom kolegi Živiću na društvenim mrežama poručio:
„Dragi moj… putuj… Voli te batica“.

Milorad Milinković – Čovek s kojim je bilo super družiti se

Reditelj Milorad Milinković, koji je s Markom Živićem radio na filmovima „Čitulja za Eksobara“, „Zduhač“ i brojnim TV serijama, za Sputnjik kaže da je voleo da sarađuje, ali i da se druži s njim.
„On je privatno bio duhovit, ali on je igrao komediju ozbiljno. Igra je komediju kao da igra bilo koju dramu i to je, samim time, smešnije. Čovek je bio čist talenat“, kaže Milinković.
Prema njegovim rečima, u filmu „Čitulja za Ekoskobara“ razumeli su se u dve rečenice.
„On je bio jedan od onih glumaca koji savršeno razume šta je njegov zadatak i nikakav problem nije bio s njim. Pred film koji sada radim, našli smo se u kafiću, popričali smo pet minuta o ulozi i on je sve shvatio, tako da smo ostalih sat i po vremena mogli da se zabavljamo i pričamo o neobaveznim stvarima“, navodi reditelj.
Živić je rođen 4. aprila 1972. godine u Kruševcu, a studije glume je završio 1995. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.
Radio je u pozorištu i na filmu – bio je u stalnoj glumačkoj postavi Pozorišta na Terazijama i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta gde je igrao u predstavama „Kad su cvetale tikve“, „Ne igraj na Engleze“, „Sviraj to ponovo, Sem“, „Let iznad kukavičjeg gnezda“ i „Delirijum tremens“.
Među njegovim najznačajnijim ulogama na ekranu bile su role u filmu i seriji „Montevideo, Bog te video!“, „Na putu za Montevideo“, „Senke nad Balkanom“, „Beogradskom fantomu“, „Folk“ i drugim.
Vodio je emisiju „Marko Živić šou“ na Foks TV i kviz od pet ciklusa „Zdravo, Evropo“, a od 2015. godine je učestvovao i u talent-šou programu „Audicija“ kao jedan od članova žirija.
Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala