- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov objasnio zašto Zapad pokušava da vrši pritisak na Rusiju

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaLavrov objasnio zašto Zapad pokušava da vrši pritisak na Rusiju
Lavrov objasnio zašto Zapad pokušava da vrši pritisak na Rusiju - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
Pratite nas
Zapadu se ne dopada stabilan razvoj Rusije i to što jača pozicije na međunarodnoj sceni, zbog toga i pokušavaju da na svakakve načine vrše na nas pritisak, između ostalog sankcijama i informativnim provokacijama, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Pokušavaju da na nas vrše pritisak primenjujući širok dijapazon nelegitimnih sredstava, od jednostranih sankcija i informativnih provokacija, do mešanja u naša unutrašnja pitanja“, rekao je ministar na Svetskom kongresu ruske dijaspore.

Zapad toleriše diskriminaciju ruskog jezika

Lavrov je govorio i o tome kako Zapad toleriše diskriminaciju ruskog jezika u baltičkim državama i u Ukrajini, navodeći da stvari idu sve do otvoreno rusofobnih akcija.

„Među nečasnim metoda su i pokušaji diskriminacije naših sunarodnika, po jeziku i etno-kulturološkoj pripadnosti. Na primer, nastavlja se proterivanje ruskog jezika iz javnog života u baltičkim državama, Ukrajini, Gruziji, ne prestaje se sa pokušajima revizije istorije i pri tome tzv. liberalne demokratije Zapada i birokratija EU sve to tolerišu“, rekao je šef ruske diplomatije.

Ipak, ističe on, ti pokušaji da se unese razdor među naše sunarodnike, uništi identitet i da ih posvađa sa istorijskom Rusijom nemaju perspektivu, naglasio je Lavrov.
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2021
RUSIJA
Zapad upao u zamku: Bajdenova politika ojačava Rusiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala