- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novo poglavlje američke drame – izbačen iz ekipe jer neće da se vakciniše, iako nije protiv vakcine!

© AFP 2023 / ELSA/Getty ImagesKajri Irving i Denis Šruder u sukobu
Kajri Irving i Denis Šruder u sukobu - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
Pratite nas
Američki košarkaš Kajri Irving odstranjen je iz ekipe Bruklin Netsa jer odbija da se vakciniše (iako navodno nije protiv vakcine), zbog čega, prema pravilima NBA lige, neće moći da igra utakmice na domaćem terenu.
Iako je jedna od najvećih NBA zvezda i ima velikog uticaja, Kajri Irving odbija vakcinaciju, a klub to više ne želi da toleriše.
Bruklin Netsi objavili su saopštenje u kojem navode da Irving više neće prisustvovati treninzima kao ni utakmicama.
„Nakon pažljivog razmatranja odlučili smo da Irving neće trenirati, niti takmičiti se sa ekipom. Doneo je ličnu odluku i poštujemo njegovo pravo da bira svoju budućnost. Njegov izbor ga ograničava da bude stalni deo tima i nećemo dozvoliti nijednom našem članu da učestvuje sa skraćenim radnim vremenom“, objavili su iz kluba.
„Imperativ je da gradimo hemiju kao tim i ostanemo verni našim vrednostima zajedništva. Naši ciljevi se nisu promenili i ići će u istom smeru“, objasnili su Netsi.

Netsi ne žele Irvinga za pola radnog vremena

Najjača košarkaška liga na svetu nedavno je objavila da igrači koji nisu vakcinisani ne mogu da igraju utakmice u San Francisku i Njujorku, gde se Netsima nalazi domaći teren.
Međutim, s obzirom da je ostatak tima vakcinisan, klub nije želeo izuzetke ni na gostujućim utakmicama.
Netsima su procenili da im se ne isplati da Irving samo povremeno predstavlja njihovu ekipu. Primera radi, druge nedelje nove sezone će imati šest utakmica zaredom na domaćem terenu, što znači da dve nedelje biti bez svog beka.
To bi značilo i da Irving u realnim okolnostima ne bi mogao odmah da se priključi ekipi ni na narednim gostovanjima, jer bi posle dve sedmice van bilo kakvog kontakta sa timom bio potreban novi period privikavanja.

Ogroman finansijski gubitak

Novo pravilo podrazumeva i to da se igračima koji ne nastupaju na utakmica jer su nevakcinisani odbije od plate, pa bi Irving na kraju sezone mogao da izgubi blizu 17.000.000 dolara.
Igrač Bruklin Netsa prethodne sezone takođe je bio u centru pažnje kada je propustio nedelju dana treninga jer je prekršio mere postavljene protiv virusa korona, a u jednom trenutku je rešio da rođendan proslavi sa više ljudi, bez da je ikoga iz tima obavestio o tome.

Trejd? Nema šanse!

Svi pomenuti razlozi su jasan pokazatelj toga da uprava Bruklina ne može ni da sanja o tome da trejduje Irvinga u bilo koju drugu ekipu, jer nijedna trenutno ne bi želela da ovakvog igrača ima u svojim redovima.
Ma koliko god on bio kvalitetan košarkaš, što je pokazao nebrojano puta u svojoj karijeri, ujedno i prošle sezone tokom koje je beležio 27 poena, pet skokova i šest asistencija na 50,6 odsto šuta iz igre.

Irving nije protiv vakcine

Nedugo nakon što je odluka Netsa ozvaničena, dobro obavešteni novinar Šems Čaranija objavio je da Irving ne odbija da se vakciniše zato što je protiv vakcine.
On je naveo, pozivajući se na izvore bliske košarkašu, da Kajri odbija obaveznu imunizaciju „jer su mnogi koji su odbili zbog toga ostali bez posla“.
„Kajri želi da da glas onima koji ga nemaju“, navodno je naveo jedan izvor.
Dodaje se i da je o svojoj odluci obavestio saigrače, a od njih ima podršku, barem ako je suditi po izjavama za javnost.
„On je poseban igrač i biće teško nadoknaditi to što on donosi, ali u profesionalnom sportu uvek neko čeka priliku, tako da mi želimo da vidimo ko će biti taj koji će pokušati da popuni rupu“, rekao je Kevin Durent i dodao:
„Mi želimo da (Irving) bude deo naše grupe igrača, ali mnogo toga nije pod našom kontrolom i želimo da on sam donosi svoje odluke. To ne znači da ću da kažem da ga ne želim u ekipi. On je ogroman deo našeg projekta, tako da će sada drugi morati da 'iskoče' dok on nije tu, pa ostaje da vidimo ko će to biti“.
  Entoni Dejvis i Lebron Džejms – LA Lejkers - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
SPORT
Kanter napao Lebrona: „Nisam mogao da verujem šta sam čuo“
 Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
SPORT
Pokuševski se ispromašivao – na minus 20 protiv šampiona /video/
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2021
SPORT
Jokićev šou: Mislim da više ljudi ima na konjskim trkama u Srbiji /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala