- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Hapšenje na protestu u Vašingtonu: Demonstranti se sukobili sa policijom

© AP Photo / Jacquelyn MartinProtest u Vašingtonu
Protest u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
Pratite nas
U zgradi Ministarstva unutrašnjih poslova u centru Vašingtona održan je protest tokom koga su se demonstranti sukobili se sa policijom. Uhapšeno je više ljudi.
Protest je održan zbog osporavanja projekata fosilnih goriva i pozivanja na proglašenje klimatske vanredne situacije, preneo je AP.
Portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Deb Haland rekla je da je grupa demonstranata uletela u hol i povredila najmanje jednog pripadnika službe bezbednosti koji je odvezen u obližnju bolnicu.
Policija i demonstranti su se sukobili ispred zgrade, a policajci su koristili tizere (pištolje koji proizvode elektrošokove) protiv nekoliko nenaoružanih demonstranata, rekla je predstavnica grupe koja je protestovala.
Ministarka unutrašnjih poslova Deb Haland otputovala je u četvrtak i nije bila u zgradi Ministarstva tokom protesta.
Rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova čvrsto veruje u poštovanje i podržavanje prava na slobodu govora i mirne proteste, navela je Melisa Švarc, portparolka Halandove u saopštenju.
„Potpora glasova legalnih demonstranata jeste i biće važan temelj naše demokratije. Naša je obaveza i da svi budu bezbedni. Nastavićemo da činimo sve što možemo da deeskaliramo situaciju poštujući prava Prvog amandmana“, istakla je ona.
Dženifer Falkon, portparolka Domorodačke ekološke mreže, koalicije domorodačkih Amerikanaca i ekoloških aktivista, procenila je da je uhapšeno 50 osoba.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala