- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Nema te više Alija“: Dodik sprema žurku sa harmonikašem u Predsedništvu BiH /video/

© AP Photo / Radivoje PavicicDodik kiti harmoniku
Dodik kiti harmoniku - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je posle sastanka članova Predsedništva BiH sa austrijskim šefom diplomatije Mihaelom Linhartom, da je imao u planu da pozove prijatelja harmonikaša da „relaksira atmosferu“ ovog sastanka.
Ali, kazao je, prijatelj nije bio u mogućnosti da dođe u Predsedništvo, pa je žurku najavio za ponedeljak. Na pitanje šta će pevati, Dodik je odgovorio: „Nema te više Alija“, objavili su sarajevski mediji, prenosi Tanjug.
Upitan za sastanak sa Bakirom Izetbegovićem, Dodik je rekao da ga još uvek niko nije pozvao, ali da će se, ako dobije poziv, odazvati.
Bakir Izetbegović je ranije odbio Dodikov poziv na razgovor bez prisustva međunarodne zajednice, ali je juče promenio mišljenje i rekao da je spreman da sa Dodikom razgovara „jedan na jedan“.

Vratićemo suverenitet Srpske

Srpski član Predsedništva BiH izjavio je posle sastanka sa austrijskim šefom diplomatije da je BiH stabilna zemlja u bezbednosnom smislu i da će tako ostati, ali da nije jedinstvena niti je ikada bila. Dodik je posle sastanka rekao da je ovo bila prilika da se strani sagovornik upozna o stanju u BiH.
„Srpska nema nameru da ruši teritorijalni integritet BiH, ali ima nameru da vrati suverenitet koji je Ustav i Dejtonski sporazum dao Republici Srpskoj“, naveo je Dodik.
Naveo je i da je austrijski ministar pomenuo nekoliko termina, među kojima stabilnost i jedinstvo.
„Verujem da BiH ima stabilnost u bezbednosnom smislu i da će tako ostati, bez obzira što neko stalno najavljuje neku priču o ratu. Jedinstvo BiH nema i to su isprazni zahtevi, jer BiH nikada nije bila jedinstvena“, rekao je Dodik.
Istakao je da Srpska neće da bude u propalom konceptu Oružanih snaga BiH, Visokog sudskog i tužilačkog saveta, indirektnih poreza.
„Upravo zato ćemo povući svoje saglasnosti“, rekao je.
Poručio je da bori za interese Srpske, ne ugrožavajući druge i dodao da Srpska neće da plaća iluzije, kao što su Oružane snage.
Najavio je i da će Republika Srpska zabraniti delovanje obaveštajne službe BiH OBA na teritoriji Srpske, te da će RS osnovati svoju službu.
Milorad Dodik igra kozaračko kolo na skupu SNSD na Mrakovici - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Dodik zaigrao kozaračko kolo /video/
Dodik peva na Manjači - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2018
Ne može mu niko ništa: Dodik zapevao na Manjači (video)
Milorad Dodik sa majkom - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2021
Hit na internetu: Dodik sa svojom majkom zapevao /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala