- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američki vojni ataše pozvan u rusko Ministarstvo odbrane zbog incidenta sa razaračem

© Sputnik / Vladimir Baranov / Uđi u bazu fotografijaZastava Rusije na zgradi Ministarstva odbrane
Zastava Rusije na zgradi Ministarstva odbrane - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije pozvalo je američkog vojnog atašea na razgovor u vezi sa pokušajem američkog razarača da naruši pomorsku granicu Rusije; američkom oficiru je ukazano na neprofesionalna dejstva posade razarača američke mornarice „Čejfi“, saopštilo je Ministarstvo.
„Uveče 15. oktobra, u Glavnu upravu za međunarodnu vojnu saradnju Ministarstva odbrane Rusije pozvan je vojni ataše pri američkoj ambasadi u Moskvi. Predstavnik Oružanih snaga SAD je obavešten o stavu ruskog vojnog Ministarstva u vezi sa pokušajem razarača američke mornarice ‘Čejfi’ da 15. oktobra naruši državnu granicu Ruske Federacije u zalivu Petar Veliki“, navodi se u saopštenju.
Ministarstvo je dodalo da je vojnom atašeu „ukazano na neprofesionalne postupke posade razarača američke mornarice ‘Čejfi’, koji je grubo prekršio Međunarodna pravila za sprečavanje sudara na moru i odredbe rusko-američkog međuvladinog sporazuma o sprečavanju incidenata na otvorenom moru i u vazdušnom prostoru iznad njega iz 1972. godine“.
Ranije je saopšteno da je američki razarač pokušao da naruši državnu granicu Rusije u Japanskom moru, ali ga je u tome sprečio veliki protivpodmornički brod Tihookeanske flote „Admiral Tribuc“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala