- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Zvaničnici Srpske sa ambasadorima evropskih zemalja u BiH, Dodik i sa komandantom Eufora

Pratite nas
U Istočnom Sarajevu održan je sastanak zvaničnika Republike Srpske sa ambasadorima evropskih zemalja, a potom je srpski član predsedništva BIH Milorad Dodik razgovarao i sa komandantom Eufora, general-majorom Aleksanderom Placerom.
Iz Kabineta srpskog člana Predsedništva za RTRS je potvrđeno da ovo nije bio sastanak sa ambasadorima Kvinte.
Sastanku su, pored Dodika, prisustvovali predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, predsednik Vlade Srpske Radovan Višković, predsedavajući Saveta ministara Zoran Tegeltija i zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.
Bili su prisutni i predsednici političkih partija vladajuće koalicije u Republici Srpskoj Dragan Čavić, Darko Banjac i Nenad Stevandić.
Predstavnici iz Ambasade Velike Britanije ranije su naveli su da neće prisustvovati sastanku u Istočnom Sarajevu, ali su Dodiku ponudili sastanak sa njima i partnerskim ambasadama.

„Veoma značajna uloga Eufora u BiH“

Dodik je na sastanku sa Placerom istakao da je mir ključno pitanje za sve u BiH i da je u tom smislu veoma važna uloga Eufora.
„Uloga pripadnika Eufora je veoma značajna za očuvanje mira i stabilnosti i imam veoma pozitivno mišljenje o vašoj misiji u BiH“, rekao je Dodik.
General Placer je naglasio da su on, kao glavnokomandujući, i Eufor u celini isključivo u misiji čuvanja mira i stabilnosti, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.
„Mi se ne bavimo politikom. Naš cilj su mir i stabilnost. Ovo je teško vreme i veoma je pozitivno što se 19 zemalja ujedinilo s ciljem očuvanja mira i stabilnosti“, kazao je general Placer.
Zastava Bosne i Hercegovine - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
REGION
Ambasadori UO Saveta za sprovođenje mira u BiH potpisali zajedničku izjavu, Rusija se ne slaže
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala