- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Svetislav Goncić od danas v.d. direktora „Narodnog pozorišta“

© Sputnik / Lola ĐorđevićNarodno pozorište u Beogradu
Narodno pozorište u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
Pratite nas
Vlada Srbije na današnjoj sednici imenovala je Svetislava Buleta Goncića na mesto vršioca dužnosti direktora Narodnog pozorišta u Beogradu, a razrešila dosadašnju upravnicu nacionalnog teatra, rediteljku Ivanu Vujić.
Ovo je epilog višemesečnog nezadovoljstva dela zaposlenih u nacionalnom teatru, gde su, kako navodi Tanjug, najava štrajka dela zaposlenih u tehničkim službama pozorišta i nedavna smena direktorke Opere Narodnog pozorišta kumovali ovakvom raspletu događaja.
U međuvremenu, Dragoljub Bajić imenovan je na mesto direktora Opere Narodnog pozorišta.
Svetislav Bule Goncić na mesto v.d. direktora Narodnog pozorišta dolazi sa pozicije predsednika Upravnog odbora nacionalnog teatra, a pred njim je zahtevan zadatak da obezbedi uspešno funkcionisanje našeg najvažnijeg pozorišta.
Goncić je istakao da je za njega velika čast da se nađe na čelu Narodnog pozorišta u Beogradu.
„Ministarstvo kulture i informisanja radi u interesu svih ustanova kulture u Srbiji, pa tako i u najboljem interesu nacionalnog teatra. Preda mnom je velika odgovornost i trudiću se da zajedno sa svojim saradnicima obezbedim funkcionisanje te velike i značajne umetničke kuće“, kazao je Goncić.
Direktorka Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jasmina Trumbetaš Petrović potvrdila je nedavno da je od uprave nacionalnog teatra dobila predlog aneksa ugovora kojim se oslobađa zaduženja rukovođenja Operom i vraća na mesto Prvakinje opere.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala