- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sankcijama podrivaju vlade: Putin pozvao na ujedinjenje Evroazijskog ekonomskog saveza

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin
Ruski predsednik Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se sankcije protiv članica Evroazijskog ekonomskog saveza ne koriste samo u ekonomske svrhe, nego s ciljem podrivanja zakonitih vlada.
Govoreći na samitu Evroazijskog ekonomskog saveza, ruski lider je ukazao na porast trgovinsko-ekonomske saradnje kako unutar saveza, tako i sa drugim zemljama.

„To je postignuto uprkos tome što su pojedine članice EAEU izložene nezakonitim sankcijama od strane pojedinih zemalja“, konstatovao je Putin, istakavši da „nije tajna da se te sankcije ne koriste samo kao oruđe nelojalne konkurencije, nego i i kao sredstvo za potkopavanje legitimnih vlada stvaranjem socijalnih, ekonomskih i političkih problema ili pogoršavanjem postojećih problema kojih ima dovoljno u svakoj zemlji“.

Kako je dodao, takvi spoljni nepovoljni uslovi trebalo bi dodatno da podstaknu jačanje saradnje unutar saveza.
„Raste značaj najtešnje saradnje u cilju prelaska na nacionalne valute i smanjenja upotrebe dolara i evra u međusobnim platnim sistemima, organizacije zamene uvoznih proizvoda domaćim, razvoja naprednih visoko tehnoloških grana industrije, snabdevanja stanovništva neophodnom hranom“, istakao je ruski lider.
Takođe je naglasio da je Rusija stekla veliko iskustvo kada je reč o razvoju u uslovima zapadnih ograničenja i spremna je da ga podeli sa partnerima iz Evroazijskog ekonomskog saveza.
Novčanice Rusije i SAD - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Rusija u potpunosti izbacuje dolar iz Fonda nacionalnog blagostanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala