- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska glumačka ekipa vredno radi: U svemiru snimljena većina materijala za film „Izazov“

© Press-služba Roskosmosa / RKK «Эnergiя» / Uđi u bazu fotografijaFilmska ekipa na Međunarodnoj svemirskoj stanici
Filmska ekipa na Međunarodnoj svemirskoj stanici - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
Pratite nas
Ruska glumačka ekipa prvog filma u svemiru „Izazov“ snimila je većinu materijala na Međunarodnoj svemirskoj stanici, saopštio je „Roskosmos“.

„Na Međunarodnoj svemirskoj stanici nastavlja sa radom 65. ekspedicija. Snimljena je većina materijala za budući film u okviru naučno-obrazovnog projekta 'Izazov'“, navodi se u saopštenju.

Kako je precizirano, posada svemirske letelice „Sojuz MS-18“ nastavlja sa aktivnim pripremama za sletanje na Zemlju 17. oktobra.
„Kosmonaut 'Roskosmosa' Oleg Novicki, kao i učesnici svemirskog leta Klim Šipenko i Julija Peresiljd pregledali su skafandere za let 'Sokol KV-2', proverili dokumentaciju. Takođe, nastavljaju sa završnim pakovanjem tereta koji se vraća na Zemlju“, navodi „Roskosmos“.
Planirano je da se „filmska posada“ prizemlji u stepi 146 kilometara jugoistočno od grada Žezkazgan u Kazahstanu 17. oktobra.
Sletanje će obezbeđivati oko 200 vojnika iz Centralnog vojnog okruga, 12 helikoptera Mi-8MTV5-1, tri aviona An-12 i An-26, oko 20 jedinica specijalne tehnike.
Klim Šipenko i Julija Peresiljd su 5. oktobra poslati u orbitu zajedno sa kosmonautom Antonom Škaplerovom kako bi snimili prvi igrani film u kosmosu. Oni će u orbiti provesti 12 dana.
Detalji radnje filma se drže u strogoj tajnosti. Za sada je poznato da se radi o dramskom filmu o doktorki (Peresiljd) koja ima mesec dana da se pripremi za let na Međunarodnu svemirsku stanicu gde će spasavati nekoga od posade.
Kako protiče snimanje prvog ruskog filma u kosmosu: „Bez sna i predaha“ - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
RUSIJA
Kako protiče snimanje prvog ruskog filma u kosmosu: „Bez sna i predaha“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala