- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija predaje Meksiku tehnologiju za proizvodnju „Sputnjika Ve“

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaPakovanja vakcina protiv kovida 19 "Sputnjik Ve"
Pakovanja vakcina protiv kovida 19 Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
Pratite nas
Meksička laboratorija za biološke agense i reagense „Birmeks“ potpisala je sporazum sa Ruskim fondom za direktne investicije o predaji Meksiku tehnologije za proizvodnju vakcine protiv kovida „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), rekao je za Sputnjik direktor laboratorije Pedro Senteno.
„Ovaj sporazum uspostavlja neophodne mehanizme i uslove za pakovanje vakcina u Meksiku, a takođe doprinosi jačanju odnosa između naših zemalja“, rekao je generalni direktor „Birmeksa“ nakon potpisivanja dokumenata u Moskvi.
Trenutno „Birmeks“ sa nacionalnim regulatorom „Kofepris“ usaglašava proizvodnju vakcine protiv kovida 19 „Sputnjik Ve“ iz aktivnog sastojka koji se isporučuje iz Rusije. Planirano je da proizvodnja počne krajem oktobra, a početak distribucije očekuje se u decembru.
Prema Sentenovim rečima, novi sporazum omogućava organizovanje transfera tehnologije i informacija kako bi se organizovao potpuni proizvodni ciklus u Meksiku.
Proizvodnja „Sputnjika Ve“ već je počela u drugim zemljama: 12. oktobra uzbekistanska kompanija „Jurabek Laboratories“ isporučila je prvu seriju vakcina na domaće tržište. Početkom godine predstavnici Mađarske i Argentine takođe su izjavili da imaju nameru da dobiju tehnologiju za proizvodnju vakcine; pokretanje proizvodnje „Sputnjika“ u Belorusiji takođe je planirano za ovu godinu.
Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Vakcina je registrovana u 70 zemalja sa ukupnom populacijom većom od 3,2 milijarde. Efikasnost vakcine iznosi 97,6 odsto na osnovu analize podataka o 3,8 miliona vakcinisanih državljana Rusije, što je više od podataka koje je prethodno objavio medicinski časopis „Lanset“ (91,6 odsto).
Korona virus vakcina - Sputnik Srbija
„Sputnjik Ve“

Ruska vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), koju proizvodi Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije, odobrena je u skoro 70 država sa ukupnom populacijom od preko 3,4 milijarde ljudi. „Sputnjik Ve“ zauzima drugo mesto u svetu po broju odobrenja koja su dali vladini regulatori.

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala