- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Potpredsednik ruske vlade: „Severni tok 2“ uskoro spreman za početak rada, sve zavisi od Evropljana

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaStroitelьstvo gazoprovoda "Severnый potok-2" v Leningradskoй oblasti
Stroitelьstvo gazoprovoda Severnый potok-2 v Leningradskoй oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
Pratite nas
Gasovod „Severni tok 2“ će u narednim danima biti spreman za početak rada, a nadalje će sve zavisiti od Evropljana, izjavio je potpredsednik vlade Rusije Aleksandar Novak, izlažući na forumu „Ruska energetska nedelja“.
„Severni tok 2“ je izgrađen, trenutno su u toku pripremni radovi i punjenje cevi neophodnim količinama gasa. Smatram, da će u narednim danima biti spreman za puštanje u rad“, rekao je Novak.
On je dodao da je kompanija operator „Nord strim 2 AG“ koja se bavi izgradnjom gasovoda zajedno sa evropskim partnerima sprovela neophodne radove. Potpredsednik ruske vlade je naveo da dalje sve zavisi od nemačkog regulatora i od toga kada će on dati dozvole.
„Severni tok 2“ predviđa izgradnju dva kraka gasovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje od ruske obale preko Baltičkog mora do Nemačke. Projekat realizuje operator „Nord strim 2 AG“ sa jedinim akcionarom – „Gaspromom“. Finansijski partneri su evropske firme „Rojal dač šel“, „OMV“, „Anži“, „Uniper“ i „Vinteršal“.
Svoj komentar o tome zbog čega su evropski potrošači za enormne cene gasa odmah optužili Putina u autorskoj emisiji Moj pogled na Rusiju dala je Ljubinka Milinčić:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala