Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ministarstvo zdravlja: Od danas možete da prijavite lekare koji ne preporučuju vakcinaciju

© Sputnik / Lola ĐorđevićHitna pomoć
Hitna pomoć - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
Pratite nas
Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je od danas u funkciji broj mobilnog telefona 064/88-11-405 na koji građani, putem viber aplikacije, mogu da prijave lekare koji pacijentima ne preporučuju vakcinaciju, bez jasnog, opravdanog i konkretno navedenog medicinskog razloga.
Sve nepravilnosti koje budu dostavljene putem ovog broja, biće procesuirane pred Sudom časti Lekarske komore Srbije, odnosno biće podnete prijave za ugrožavanje života i zdravlja građana protiv navedenih lekara.
Iz Ministarstva još jednom pozivaju sve koji se do sada nisu vakcinisali da to učine što pre, jer je to jedini način na koji se epidemija korona virusa može staviti pod potpunu kontrolu.
I ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je ranije danas da će LKS protiv lekara koji kaže pacijentu da ne treba da se vakciniše, pokrenuti proces i prijavu za ugrožavanje zdravlja i života ljudi, da će ići na Sud časti, što znači da će "verovatno izgubiti licencu".
"To je odluka struke, a članovi Lekarske komore Srbije su svi lekari u Srbiji. Podržavam tu odluku, to je nešto neminovno", rekao je Lončar.
Proizvodnja leka Kovid-globulin na bazi krvne plazme osoba koje su preležale kovid 19 - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
SRBIJA
Odluka struke: Lekarima u Srbiji koji su protiv vakcina preti Sud časti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala